TRENING S IVANOM POSAVEC

VIDEO Proljeće kuca na vrata, hoćemo li spremni dočekati laganu oskudnu odjeću?

Osim što vježbanjem pomlađujemo kompletno tijelo, izvana i iznutra, također radimo i na zdravlju naše psihe

Sve smo bliže ljetnim mjesecima i oskudnoj odjeći, a moje je pitanje, spavate li još zimski san ili ste se već odavno pokrenuli? Ako ste od onih kampanjaca koji vježbaju samo pred zimu ili pred ljeto sada je vrijeme da se pokrenete jer još uvijek stignete napraviti puno.

Važnost fizičke aktivnosti i svijest o dobrobiti kretanja je na žalost još uvijek premala i koliko god pričali o tome, podučavali i poticali, ipak brojke pokazuju sasvim jednu drugačiju brojku. Hrvati su na dnu ljestvice, što je poražavajuće, a smrtnost od srčanih udara, bolesti krvožilnog sustava i dalje vodeće. Mali je broj genetskih predispozicija, zanemariv u odnosu na osobe koje do lošeg stanja organizma dolaze zbog nekretanja ili nedovoljno kretanja. Fizička aktivnost je u današnje vrijeme neophodna za kompletno psihofizičko zdravlje, a koje je narušeno modernim životnim stilom.

Osim što vježbanjem pomlađujemo kompletno tijelo, izvana i iznutra, također radimo i na zdravlju naše psihe. Tempo koji danas živimo je vrlo izazovan i stresan, stoga je vrlo važno raditi na sebi, čitanje, vježbanje, šetnja prirodom, odmaranje samo su neki od alata koji pomažu u regeneraciji i vraćanju na tvorničke postavke. Mozak ne možemo prevariti, pamti sve, pomazite ga povremeno, zaslužujete to.

Ako ne vježbate, polako se kroz godine i duži vremenski period događaju degenerativne promjene, tijelo poprima nezdravu posturu i loš neutralni položaj. Kao posljedica neaktivnog životnog stila javljaju se bolovi u zglobovima i kralježnici. Da bi se maksimalno približili zdravom neutralnom položaju moramo raditi na tome barem tri puta tjedno, a ako ne stignete do teretane ili fitness centra, ja sam vam pripremila odličan trening za aktivaciju cijeloga tijela, bučicama.

Nađite malo slobodnog prostora i odradite ovo (može i bez bučica);

-Stražnji iskorak jednom nogom x10/10

-Upor piramida tap suprotni dlan stopalo x10/10

-RDL x20

-Rotacija trupa s položaja upora na šakama x10/10

-Lateralni naizmjenični čučanj x10/10

-Veslanje u pretklonu trupa x20

Ukupno 5 serija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije