PREFINO

Mladi chef otkrio kako napraviti hrskavi krumpir – bez pećnice i bez oduzimanja puno vremena

Otkrio je i kako radi ulje od češnjaka, takozvano "tekuće zlato".

Morgan Hipworth, mladi chef koji svoje savjete,
recepte i trikove dijeli na TikToku i oduševljava pratitelje iz
dana u dan, otkrio je u jednoj od zadnjih objava kako napraviti
hrskavi krumpir – bez korištenja pećnice i bez trošenja puno
vremena. 

Prvo oguli krumpire, nareže ih na kockice i stavi kuhati dok ne
omekšaju. Ocijedi ih i stavi na papir za pečenje da se skroz
posuše. Za to vrijeme napravi “tekuće zlato” kako ga zove,
odnosno ulje s češnjakom.  

Nareže češnjak na tanke ploškice i prži ga u dubokom maslinovom
ulju 20 minuta. Procijedi i ostavi češnjak sa strane. 

Ulje stavi na tavu, doda krumpire i uključi jaku vatru, pa ih
prži dok ne postanu hrskavi. Doda sol, ružmarin i komadiće
češnjaka, sve dobro promiješa – i to je to! Kako prenosi The Sun, mnogi pratitelji su napisali da su
isprobali ovaj njegov recept i da je genijalan.

Najnovije