mmm

Nedostaje vam ideja za ručak? Pripremite brzo gotovu tjesteninu s gljivama

Vrhnje, gljive i panceta – ova kombinacija uvijek zvuči obećavajuće.

Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne
želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog
dana? Ovaj recept idealan je za vas. 

Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s
gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete
zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti
vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.

Sastojci koji vam trebaju:

450 g tjestenine
400 g šampinjona
100 g sitno sjeckane pancete
1 luk
4 žlice kiselog vrhnja
40 g parmezana
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
250 ml vina 
2 žlice peršina
Sol, papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi,
dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je
to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i
gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a
zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a
na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala.
Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte
i poslužite toplo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije