POVRATAK IZVORNOM PUTEM PRIRODE

ZA BOLJI POČETAK DANA Evo zašto je domaća granola idealni doručak

Granola može poslužiti kao dodatak desertima, možeš od nje slagati podloge za kolače ili ju jesti s jogurtom, mlijekom...

Kombinacija zobenih pahuljica, orašastih plodova, začina i
ponekog slatkog dodatka je idealni obrok za savršeni početak
dana. Voliš li granolu najbolje da zasučeš rukave i okušaš se u
izradi ovog savršenog hrskavog doručka.

Zašto je domaća granola bolja od kupovnih? Iz jednostavnog
razloga jer znaš što u nju stavljaš. Tako možeš kontrolirati
koliko ćeš šećera staviti, ulja i masti te naravno
podrijetlo namirnica koje koristiš.

U nastavku ću ti napisati recept za jednu varijantu koja je meni
posebno ukusna, no ti se uvijek možeš poigrati sastojcima i
složiti neku svoju kombinaciju.

Granola može poslužiti kao dodatak desertima, možeš od nje
slagati podloge za kolače ili ju jesti s jogurtom, mlijekom, kao
hrskavi dodatak kaši ili ju grickati kad imaš neodoljivu potrebu
za slatkim. 

Recept za badem-čoko granolu slijedi u nastavku.

Sastojci: 

2 šalice zobenih pahuljica

1 šalica badema

1 šalica ribanog kokosa ( veći komadi) 

2 žlice bademovog maslaca

2 žlice kokosovog ulja

1/3 šalice javorovog sirupa

1 mala žličica cejlonskog cimeta

1/8 male žličice burbon vanilije 

1 šalica sjeckane tamne čokolade 

Postupak: 

Zagrij pećnicu na 170°C

Lim za pečenje obloži papirom za pečenje 

Otopi kokosovo ulje, bademov maslac i javorov sirup 

Bademe  istuci batom kako bi se slomili na manje komadiće

U većoj posudi pomiješaj bademe, zobene pahuljice, kokosove
ljuskice, cimet i vaniliju

Suhim sastojcima dodaj otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i
bademov maslac i sve dobro pomiješaj

Istresi smjesu ravnomjerno na lim za pečenje

Peci u pećnici 20-25 minuta, promiješaj povremeno i zadnjih par
minuta posebno obrati pažnju kako ti granola ne bi zagorila

Kad se granola dokraja ohladi dodaj joj komadiće čokolade

Spremi granolu u staklenu ili neku drugu posudu koja se može
hermetički zatvoriti 

Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije