DNEVNIK PARFUMERA Magični mirisi Hrvatske pretočeni u luksuzne bočice parfema

Svaki kutak Hrvatske odiše nekom posebnom energijom, svako mjesto priča svoju priču, a sve ih povezuje ljepota koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Upravo ta ljepota bila nam je u Hrvatskoj Parfemskoj Kući inspiracija da pretočimo djeliće naših gradova, otoka i regija u bočice parfema, kako bi svatko tko posjeti Hrvatsku sa sobom mogao ponijeti uspomenu na našu prekrasnu zemlju. Ljudi najviše pamte mirise, zato se i kaže kako su upravo mirisi ono što u nama budi sjećanja i uspomene. Vođeni tom mišlju, kreirali smo parfeme koji karakteriziraju upravo mjesto za koje su vezani…svaki je poseban, drugačiji, jedinstven…

Svoje parfeme zasad je dobilo 8 gradova – Dubrovnik, Opatija, Split, Pula, Zadar, Šibenik, Osijek i Varaždin, zatim 9 otoka – Krk, Cres, Lošinj, Rab, Pag, Vir, Hvar, Brač i Vis, te 4 regije – Dalmacija, Istra, Slavonija i Kvarner.

Varaždin je parfem dobio zahvaljujući Dravskoj šumi prepunoj raznih biljnih vrsta, kao i ljepoti bijele topole. Parfem posvećen Zadru inspiriran je mirisima mora s Morskih orgulja, višnjom Maraskom i začinjen suncem, za Opatiju je inspiracija pronađena u mirisnom simbolu Opatije, cvijetu kamelije za koji se kaže kako je spoj ljepote anemone, elegancije ruže te profinjenosti orhideje…

Na otoku Lošinju inspiracija je bio miomirisni vrt s mirisima naranče, mandarine, kadulje, mirte, limuna, lavande, ružmarina, dok su za Brač inspiracija bili mirisi ljekovitog bilja. Svaki od gradova i otoka dobio je svoj, jedinstveni miris.

Osobno mi je iznimno drago da sam imao čast kreirati mirise koji će predstavljati neke od najljepših hrvatskih gradova i otoka, jer su ljepote Hrvatske uistinu nepresušan izvor inspiracije. Nadam se kako će ova kolekcija parfema pronaći put do srca svih vas, a i posjetitelja naše prekrasne zemlje. Želim vam da uživate u mirisima Hrvatske, barem upola koliko sam ja uživao stvarajući ovu kolekciju!

Vaš parfumer,
Tomislav Vrbanec

Sve o parfemima iz nove kolekcije saznajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije