FITNESS Studio FitLife: Osnaži gornji dio tijela bučicama!

Zdravlje zglobova i mišića gornjeg dijela tijela ovisi o nama. Dugotrajno sjedenje i/ili stajanje je vrlo nepovoljno za cijeli naš lokomotorni sustav, pa tako i gornjeg dijela tijela.

Rameni obruč nam puno govori o stanju gornjeg dijela trupa pa je s toga potrebno s vremena na vrijeme napraviti posturalnu analizu s trenerom kako bi se uvidjelo stanje zglobova i mišića te eventualno reagiralo na vrijeme. Bučice su sastavni dio svake domaće teretane pa je sasvim normalno da sam za ovaj trening odabrala upravo njih.

U slučaju da ih nemate kod kuće preporučujem vam da si uzmete dvije male bočice za vodu i napunite pijeskom da budu teže te s njima odradite trening. Budite pažljivi, tehnički točni, precizni, s obrascima pokreta koji nisu bolni i uporni jer ćete jedino na taj način odraditi trening uspješno i učinkovito.

Poboljšajte pokretljivost tijela i vratite ga u njegovo prirodno stanje, ono će vam to vratiti na način koji će vam se sigurno svidjeti. Osim fizičkog razvija se i psihičko zdravlje koje je danas narušeno modernim načinom života, a sve to nepovoljno utječe na nas s toga vježbajte i krečite se što više jer je to vašem tijelu prijeko potrebno. Ono žudi za aktivnosti i prirodom, pa mu to povremeno i priuštite kako bi što duže ono bilo lijepo i mlado.

S ukupno sedam vježbi razvit ćete cijeli gornji dio tijela i time smanjiti bol u tom području, koje je zbog dugotrajnog sjedenja ili stajanja u lošem stanju.

Lokomotorni sustav je potrebno podsjetiti na kretnje tijela koje su mu prirođene, amplitude pokreta moraju biti pune i dobro iskontrolirane jer u suprotnom vježbanjem možete postići suprotan učinak. Stoga pazite na kretanja vašeg tijela i radite s puno pažnje i ljubavi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije