HRANOM do vitke linije: Ravan trbuh u nekoliko jednostavnih koraka

Uz nekoliko jednostavnih korekcija u prehrani možete dovesti trbuh u zadovoljavajuće stanje, a ukoliko uvedete i vježbanje u svoju dnevnu rutinu, rezulltati će bit fantastični.

Hrana za ravan trbuh

Žvačite hranu i polako jedite jer probava počinje već u ustima, a ne u želucu i svojim ćete crijevima uvelike olakšati posao, ako koristite zube i žlijezde koje luče slinu. Nisu bez razloga u našim ustima. Jedite pet manjih obroka dnevno i izbacite gazirana pića iz prehrane.

Jedite hranu bogatu vlaknima – cjelovite žitarice, voće i povrće, sjemenke i orašaste plodove te mahunarke. I među ovim namirnicama ima onih koje napuhuju (kupusnjače, grah) pa slušajte svoje tijelo.

Uvedite u prehranu đumbir jer olakšava probavu i želučane tegobe te ublažava nadutost. Isto čine i menta, peršin i jogurt te suhe šljive.

Pijte dovoljno tekućine – vode i čajeva. Potaknut će metabolizam, spriječit zatvor i olakšati probavu.

Prehrana je važna za ravan trbuh, no nije jedino što je potrebno da imate lijepo i zdravo tijelo.

Savjet više

Treba i vježbati, znojiti se, izbaciti iz tijela toksine i suvišne kalorije te učvrstiti mišiće. Stoga trčite, hodajte, radite trbušnjake – što god želite, sve je dobro. Uz malo truda postići ćete ravan trbuh, ali i zdravo tijelo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije