Znanstvenici potvrdili: Muškarci prekid s velikom ljubavi nikad ne prebole

Padaju li prekidi teže muškarcima nego ženama? Prema nedavnoj studiji čini se kako je to ne samo istinito već je otkriveno i da muškarci prekid nikada ne prebole.

Istraživanje je u SAD-u provedeno na 2000 ispitanika, a Paul Costa Junior i znanstvenici ispitivali su osobe u 40-im godinama o njihovim osobnostima. Ista su im pitanja ponovili šest do devet godina poslije.

Žene su pokazivale ekstrovertiranost nakon prekida, dok su muškarci postajali emocionalno nestabilni i introvertirani.

U drugoj studiji na 5705 sudionika u 96 zemalja pokazalo se kako muškarci u prosjeku posljedice zbog prekida veze osjećaju dulje nego žene.

Znanstveni suradnik Craig Morris kazao je kako će muškarci “duboko osjetiti prekid sa ženom” i to će razdoblje biti dugo jer će shvatiti da će se morati ponovno natjecati da zamijene ono što je izgubljeno ili će, još gore, “doći do spoznaje da je gubitak nezamjenjiv”.

“Dulje će im trebati da shvate što su izgubili, a dulje im i treba da se oporave od tog gubitka”, zaključak je istraživača sa sveučilišta Binghamton.

Na sve ovo utječu naša uvjerenja i osobine. Otkriveno je i da će stres oko prekida ljudi doživljavati ovisno o svojem karakteru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije