Veliki povratak Crossfitu nakon tri tjedna vježbanja u dnevnom boravku!

Nije me dugo bilo. Fakat jako dugo. Ovaj put čak imam ispriku, nije da sam samo lijena. Ok, jesam lijena, ali uz to sam i radila. Puna tri tjedna nisam bila u teretani, a skoro ni doma. Naime, ja fakat imam super poslić, ali veliki dio tog posla su raznorazni festivali koji zahtjevaju cijelodnevne angažmane koji definitivno ne ostavljaju mjesto za teretanu. Bilo me malo strah to priopćiti Dinki.

Ima jedna zanimljivost koja se ponekad događa kod mene doma. Naime, moji roditelji su se apsolutno priviknuli, skroz im je normalno, da u jednom trenu u danu normalno obavljaju svoje dnevne poslove i aktivnosti i onda odjednom njihova kći jedinica najvoljenija počne premiještati namještaj po stanu, gurati fotelju u dnevnoj sobi na drugi kraj sobe, regal preslagivati u kut, rolati tepih, skidati luster… Zakaj?

Ne zato jer imam generalno čišćenje, o, no, no, no, nego zato jer taj dan nisam stigla u teretanu pa me na mobitelu dočekala Dinkina poruka. A kad te dočeka Dinkina poruka onda je vrijeme za razmještaj dnevne sobe jer to znači da trening odrađuješ doma.

Dnevna teretana

Nema tu mile lale (tak se nekak to veli, jelda?) ako te nema u teretani, ima te doma i ima da se znojiš k’o magare (ne znam dal se magarci znoje, ali ako se znoje to je slatko).

U takvim situacijama u dnevnoj se sobi razvlači prostirka za vježbanje, pune se flaše s vodom, uzimaju se tatini utezi, izmišljaju se steperi, ponekad sam tolko spretna s izmišljanjem priručnih alata za vježbanje da mi ni Megajver ni Ber Grils nisu ni do koljena.

Bilo je puno ovakvih treninga u protekla tri tjedna. Sad sam konačno nakon tri tjedna došla doma, odspavala dobrih 12 sati konačno u svojem vlastitom krevetu i naravno, vratila se Dinki u TTS. Šteta počinjena u 3 tjedna ne vježbanja? Minorna, više bi rekla neke kolateralne žrtve nego prava šteta, bilo je ostilacija kila gore kila dole, dve gore, tri dole, ali na kraju kad se zbroji i dalje sam u skroz dobrom minusu i samo maličko van kondicije.

Palačinke

Hvala ti Dinka, da kad nisam vježbala i kad sam jela palačine i onda ti poslala poruku ‘Osjećam se debelo’ mi nisi otpjevala ‘It’s more than a feeeliiinggggggg!’ nego si mi poslala trening zbog kojeg sam mrzila palačinke.

Pri povratku u TTS bila sam oduševljena, ovo sad moram reći, načinom na koji me Dinka vratila vježbanju. Onako, najrealnije, u ova tri tjedna možda se nisu dogodile velike promjene u mojoj kilaži, ali nakon kaj vježbaš svaki dan i onda 3 tjedna doslovno vježbaš kad stigneš ili ne vježbaš uopće, dogodi se promjena u kondiciji i snazi, barem kod mene početnice.

Bilo me strah da kad se vratim i kad mi Dinka da nastavak treninga od prije tri tjedna, da budem nakon 20 minuta nasred novo obnovljene dvorane izbacila te palačinke od prije tjedan dana i onda se probola šipkom kroz koljeno da sakrijem sramotu, ali nije bilo tak.

Crossfit box

Dinka mi je prilagodila treninge opet isponova i vratila me u šemu vježbanja tak da sam se itekak oznojila, dobila muskulfiber, ali i izdržala cijeli trening od početka do kraja. S trčanjem i sklekovima. Ok, pokušajima istih.

Usput, Crossfit box (tak mi kul ekipa zovemo teretanu) sad izgleda svemirski. Ima čak i neke inspiracijske citate, a ima i nove majice tak da svi mogu znati da ste se nam se pridružili. Nakon dva treninga dečki vas nauče i tajno rukovanje (nije da je tajno jer te uvodi u neku sektu, nego jer ti puca koža od šipke pa nebreš baš stisnuti ruku pa se rukuješ malo drukčije).

Ok, izmišljam, al ekipa je super, a jedan citat veli ‘Summer bodies are made in the winter’ pa ako hoćete biti seksi kul iduće godine na plaži, sad je vrijeme da počnete. Ili bar da se počnete nagovarati da počnete. Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije