‘Walk in’ garderoba: napravite zaseban prostor u domu za odjeću

Jeste li i vi (kao i ja) u problemu kada ne znate što ćete s odjećom koje se podosta nakupilo? Iako ste se riješili nepotrebnih stvari, još uvijek ih imate toliko da vam ormari postaju premaleni. Dobra vijest je da i za taj problem postoji rješenje, a ono se zove walk in garderoba.

To je prostor u koji se može ući, vizualno je primamljiv, ali i vrlo praktičan kada je u pitanju dobra organizacija ne samo odjeće, nego i obuće. Po potrebi u njemu možete držati i usisavač, peglu, dasku za peglanje, ljestve.

Prije nego što poduzmete bilo što po pitanju uređenja garderobe, odlučite koliko vam je mjesta potrebno za nju uzevši u obzir količinu stvari koje namjeravate držati unutra. Idealno mjesto za walk in garderobu dio je spavaće sobe koji možete odvojiti staklom ili gips-kartonskim pločama i vratima.

Organizacija prostora

Najčešće se koriste klizna vrata jer se s njima štedi na prostoru. Ponekad raspored prostorija u stanu nalaže da se jedan dio hodnika i jedan dio spavaće sobe uzme za garderobu, s time da je omogućen ulaz u garderobu i iz jedne i iz druge prostorije. U sobi će biti dovoljno ostaviti samo onoliko prostora koliko je potrebno da stanu krevet i noćni ormarići, uz dovoljno slobodnog prostora za kretanje.

Klizna vrata mogu imati ogledalo i s jedne i s druge strane. Veliko ogledalo na vratima unutar garderobe poslužit će za ogledavanje kad se presvlačite, a ono s vanjske strane vrata vizualno će povećati hodnik ili sobu. Walk in garderobu mnogi smatraju luksuzom i skupom investicijom, što uopće ne mora biti tako.

Sve što vam je potrebno za unutarnju organizaciju dobro su organizirane police, ladice i elementi za vješanje odjeće koje možete naći gotove po povoljnim cijenama u specijaliziranim trgovinama namještaja.

Budite u trendu s materijalima

Police mogu biti od različitih materijala (drvo, iverica, metal, staklo). U modernim prostorima trend su garderobe opremljene zatamnjenim staklenim policama u kombinaciji s takvim vratima. Ovakva izvedba vrlo je efektna i lijepo izgleda. No, prije nego što se odlučite za ovu opciju, dobro je imati naumu da odjeća uvijek mora biti pedantno složena s obzirom na to da je sve vidljivo. Razmislite vrijedi li se opterećivati time.

Izaberete li drvena vrata i police, zasigurno nećete pogriješiti, bilo da je riječ o modernom ili klasično uređenom prostoru. Ovisno o veličini garderobe, veličini polica i njihovu razmještaju, garderobu najčešće organiziramo u jednoj liniji, u obliku slova L ili U.

Rasvjetu obvezno prepustite stručnjaku

1. Mekani tepih unijet će toplinu u vašu garderobu i dat će vam osjećaj ugodnosti kada se presvlačite. Tepih uskladite sa stilom uređenja garderobe. Dobra opcija je ovčje krzno jer se lijepo uklapa u gotovo sve stilove uređenja.

2. Potrudite se da vaša walk in garderoba bude dobro organizirana i kvalitetno uređena što će doprinijeti i podizanju cijene vaše cijele nekretnine.+

3. Dok razmišljate što biste odjenuli, uživajte zavaljeni u udobnu fotelju za koju bi se također trebalo naći mjesta u garderobi. Ako je pak prostor premali za to, bit će dovoljno postaviti stolac ili malu klupicu na koju ćete moći odložiti stvari dok se presvlačite.

4. Za dobru organizaciju bit će vam potrebne kutije i košare u kojima ćete držati sitnice. Odaberite one koje će se vizualno najbolje uklopiti u stil uređenja garderobe.

5. Kvalitetna umjetna rasvjeta nezaobilazan je element kada je u pitanju uređenje garderobe. Svi kutovi u garderobi moraju biti dovoljno osvijetljeni. Moj je prijedlog da taj dio posla prepustite stručnjaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije