Evo zašto biste već danas trebali staviti sušiti koru od jabuke

Za zdravlje jedite jednu jabuku na dan.

Savjet je to koji itekako ‘drži vodu’. Ipak, kada im prođe sezona, cijena jabuke znatno je veća, a sve je teže naći i one koje su rasle u nečijem dvorištu bez kupanja u pesticidima.

Iskoristite stoga ovo vrijeme i ogulite koru od neprskanih jabuka i stavite ih sušiti. Najviše vitamina i hranjivih sastojaka nalazi se upravo u kori jabuke, koju nažalost, mnogi roditelji skidaju kada komadiće ovog voća daju svojoj djeci.

Jabuke možete naribati i zamrznuti te tako za zimska razdoblja imati spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge slastice. Ako volite kompote, jabuke narežite na ploške i zamrznite.

No, koru nikako nemojte bacati. Ostavite da se osuši i spremite. Od nje ćete u zimskim mjesecima skuhati ukusan čaj koji će pokrenuti vašu energiju.

Osim toga, potaknut će i probavu, a potaknut će i cirkulaciju. Kada članove vaše obitelji napadnu razne prehlade, ovaj čaj će pomoći u eliminaciji sekreta i “otvoriti” nosnice.

Zbog odličnog ukusa, obožavaju ga i djeca i odrasli, a svakako ga obogatite i štapićem cimeta koji je također ljekovit, te medom i limunom.

Bijeli, rafinirani šećer svakako pokušajte izbjeći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije