Crossfit open 55: ‘Najteži trening do sad, a slijedi još i nešto teže’

Svlačionice u fitness centrima dosta sliče onim srednjim školama iz američkih filmova, pogotovo ako dođeš u neko vrijeme kad je cirkulacija djevojaka/cura/gospođa malo veća. Ja recimo dolazim uvijek u takvo vrijeme.

CrossFit Varaždin svaki dan ima nekolko termina, od 17:00 pa nadalje, ali meni nekak najdraži je onaj zadnji, od 20:00 do 21:00. Razlozi tome su vrlo jednostavni i nebitni, ali ukratko, u grupi u osam imam najbolji mir i koncentraciju za odraditi trening. Pogotovo ako je trening težak, a ne budemo si lagali, uvijek je. Uvijek.

Gužva u slačionici

Budući da, osim ako neću odrađivati kaznu zbog kašnjenja na trening, ako počinje u osam, moram u svlačionici biti barem deset minuta prije, to se ponekad može pokazati ko izazov. Obično taman u to vrijeme završavaju ili počinju i drugi grupni programi na koje dolaze pretežno žene pa u svlačionici nastane gužva, a ista takva gužva nastane i za sat vremena kad svi skupa završimo.

E sad, zakaj svlačionica izgleda ko tinejđerski film? Jako jednostavno. Imaš uvijek one cure koje u teretanu i na vježbanje dođu bolje sređene nego ja kad se sredim za izlazak subotom navečer. Šminka u detalj savršena, frizura postojana, a odcupkala je sat vremena treninga. Ja se tim curama divim.

Divim im se zato jer se ja ne znam tak našminkati, a i kad bi se znala ne bi znala kak da tu šminku održim postojanom u teretani. Jednom sam bila na nekom sastanku i morala sam doći u teretanu bez da sam prije toga skinula maskaru i nakon otprilike 20 minuta treninga izgledala sam ko da idem na audiciju za novi bek vokal Kissa. Slipknot i Marilyn Manson su se otimali u čijem bendu budem svirala. Eto tak sam izgledala.

Sportska koka

Definitivno nisam izgledala ko da sam spremna za slikanje za naslovnicu nekog ‘Sportska koka’ časopisa. Zato se divim tim curama. One uvijek izgledaju ko da mogu biti na naslovnici ‘Sportska koka’ časopisa.

Osim njih, ima onih cura koje bi htele tak izgledati, ali im je bed odraditi cijeli trening u majici do pupka, pa ima onih cura koje se srame preskinuti pred svima, onih cura koje bez beda hodaju bez grudnjaka, onih koje pričaju o tome kak se pokakala njihova beba i onih koje skupa hejtaju šefa. Svakakvih cura ima i sve jednako dobro odrade trening.

Super su i one cure koje se ohrabre pa te pitaju kaj se radi na CrossFitu, dal bi i one to mogle i kolko teške utege budu morale dizati. Evo još jemput da velim za te cure: Dođiteee! Fakat je dobro! Ne budete dizale teške utege, osim ako to baš ne budete htele, a ako možete odcupkati aerobik, mogle budete izdržati i ovo. Barem donekle. Probni početnički treninzi su svaki utorak i četvrtak od sedam do osam. Probajte, ne budete požalile sigurno!

55 – number of the Crossfit

Kad se petkom konačno makneš iz svlačionice, onda tek počinje šou. Onda te čeka Crossfit open. Trening prošlog petka bil je apsolutno najteži do sad, meni naravno. Sve u znaku broja 55 (ne znam zakaj. Je to neki tajni crossfit broj? Nek me neko uputi).

Uglavnom, zamrzila sam broj 55 nakon 55 deadlift dizanja 40 kilograma, 55 wallball s medicinkom od 6 kilograma (to je ono kad imaš medicinku pa napraviš čučanj i kad se digneš baciš medicinku u zrak pa ponoviš), 55 kalorija veslanja (puno teže neko kaj se čini. Puno. Faking. Teže.) i 55 sklekova (koje, naravno nisam uspjela napraviti do kraja).

Broj 55 neću više videti nikad. Kad navršim 55 godina slavila budem 56. Ozbiljno. E da, a zamisli ovo. U punoj verziji Open treninga umjesto ovih 55 sklekova radiš slijedeće: Staneš u stoj na rukama i onda se spuštaš do kad s glavom ne takneš pod pa se opet dižeš. I tak 55 puta. Ja sam za to nesposobna bez da si slomim kičmu pa sam se zadržala na sklekovima. Svaka čast momku koji je za to bil itekak sposoban. Prilično hipnotizirajuće za gledati.

‘Mogu, lako je!’

Znate ono kad gledate profesionalne gimnastičare kak rade neke premete pa se čini jako jednostavno ili kad gledate bubnjare koji iza sebe imaju godine i godine prakse pa izgleda ko das vi to mogu? E tak ja uvijek na treningu imam nekoliko dečkiju/gospode/muškaraca koje gledam prije nego krenem raditi čisto da mi u glavi ostane ‘joj, pa ovo ti je lako, to svi mogu’ jer oni nakon tog treninga odrade još skoro cijeli sličan.

E, pa u petak sam ih gledala, ali umjesto ‘joj, pa ovo ti je lako’ upalila se lampica ‘izmisli da te boli trbuh i da moraš doma!!!’ – totalni podsjetnik na testove u srednjoj školi. Takav je trening bil u petak. Ne ponovilo se.

Marko tvrdi da bude zadnji Open trening (nadolazeći petak) najteži jer je zadnji. Ja se nadam da mi laže i da budemo se ustvari malo oznojili, a onda posle toga jeli one čokoladne zečeke koji su ustvari prepakirani čokoladni deda mrazi. U prošlom smo tekstu već zaključili kaj je nada, tak da u strahu čekam petak. Da je Vlatka Pokos vježbala Crossfit kad je Open, nikad se ne bi pitala ‘Kad će taj petak’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije