Andreja nakon dizanja šipke: ‘Osjećam se nevjerojatno moćno’

Veli TBF u jednoj svojoj miloj fazi: ‘Dogodila se ljubav za kakvu nikad niste čuli’ pa onda još ‘da mi njega oduzmu tijelo bi ovo mogla leć samo pod zemlju’. Tak se ja nekak osjećam vezano za CrossFit (osim kaj nakon treninga tijelo ovo mogu leć samo na zemlju na jedan poduži vremenski period do kad teta spremaćica s TTS-a ne veli da moram van jer zatvaraju).

Ukratko. Oni koji me poznaju osobno su već to skužili, a oni koji ovo ponekad čitaju možda skuže u budućnosti, ali CrossFit je vježbanje koje me do sad najduže držalo od svega kaj sam probala u životu, osim rukometa.

Znam da to zvuči čudno budući da me drži tek mjesec i pol, ali tak je. Meni ako se nekaj ne svidi u roku dva tjedna, jako riječito mogu izmisliti razlog zakaj odlazim čim dalje od toga bez da se itko uvrijedi. Tu još uvijek nemam razloga izmišljati razloge.

Sveznalica Andreja

Prvotni dogovor je da tjedno moram odraditi tri treninga, prošli tjedan sam ih odradila pet. O da, svaki dan jedan trening. I bilo je super i najbolje ikad! Svaki put! Svaki dan idem na trening i ne znam kaj me čeka i doslovno je svaki put drugačije!

Ne znam dal može postojati nekaj bolje da utaži moju hiperaktivnost, manjak koncentracije i apsolutni višak energije. Evo ne znam, a ako neko zna nek mi javi.

Sad sam već savladala i one fensi izraze za koje na početku nisam znala kaj znače tipa shoulder press, burpee, AMRAP i slične. Sad kad ih Marko naredi više se ne moram praviti da kužim pa onda brzo gledati kaj drugi rade pa ponavljati nego mogu napraviti od prve i to dobro.

Počela sam čak i dizati šipke s utezima na njima! Prave! Metalne! Najjača sam u svemirima! Dignem tih 20 kila ko da je ništ (ako ovo čitaju dečki koji se bave CFom: Pazite se! Još malo i dižem ko i vi!). Ok, skužila sam da stavljam puno uskličnika, ali samo zato jer sam uzbuđena! Prestajem.

Znam da ništa ne znam

Ima još jedna stvar koja dosta pomaže u treningu. Neznanje. E da, neznanje. Sad si mislite da sam možda nekaj pobrkala, ali nisam. Evo primjera. Dio treninga bilo je guranje metalne ploče na kojoj su utezi uzduž i poprijeko po dvorani. Svi su to radili i bilo im je teško.

A kud svi tud i mala Andreja pa sam i ja gurala isto to. Odgurala sam ja svoje tri serije. Nakon toga po sličnom principu trebalo je vuči utege po dvorani. Vukli su svi pa sam vukla i ja. Bilo mi je teško, al svima je bilo teško, ha bože moj.

Ukratko. Kasnije sam pitala kolko je to teško kaj smo gurali i vukli. 70 (sedamdeset) kila! Ne šalim se! To je velika odrasla osoba! Nebrem reći da nisam bila ponosna. Vjerojatno da su mi na početku rekli kolko je teško, ne bi ni pokušavala, ovak sam odradila tri serije svakog.

Efikasno i dinamično

Sve u svemu, prošli tjedan CrossFita je doslovno ostvarenje snova. Čisto da vas ne splašim sad s ovim kilažama i svim skupa. Utorkom i četvrtkom postoji početnička grupa u kojoj se ne dižu velike težine i ne guraju odrasli ljudi u obliku utega nego se radi sve skupa od početka u super atmosferi i onda kad mislite da ste spremni za malo jače prebacite se u neku drugu grupu. Stvarno nije problem.

Zanimljivo je i efikasno i dinamično, a opet prilagođeno tak da vas posle mišići bole samo malo. Ako niste nikad probali, vjerujte mi na riječ jer svi skupa znamo da sam ja probala već sve kaj postoji valjda.

Osjećaš se nevjerojatno moćno nakon kaj prvi put pravilno digneš šipku (i bez utega, samo praznu, laganu) ili kad odradiš trening kakav odrađuje i neka mrcina pored tebe. Onak, skoro pa se osjećam ko da pridonosim feminizmu kolko mi napumpa ego i samopouzdanje jedan trening CrossFita, a to mu čak nije ni cilj.

Trčanje

E da, a sad onaj divan novitet. Imam super prijatelje, stvarno. Volim ih najviše i najbolji su. Svi poprek. Ali neki od njih su nadobudni ko i ja i znaju da imam urođenu manu da baš i nisam sposobna reći ne pa onda to završi tak da mene, koja doslovno nebrem pretrčati jedan krug na Slobodi (400m) prijave na humanitarnu utrku u Zadru i ja naravno entuzijastično velim: ‘Da!’

Jer zakaj ne? Uglavnom, od danas prije treninga dolazim i trčati. Ako svaki dan probam po malo, valjda budem do svibnja uspjela pretrčati barem kilometar. Valjda. Svi oko mene su sigurni da se može. Ja znam da budem do svibnja definitivno mogla dići tu frendicu s potiskom, dal budem mogla trčati ko ona? Ne znam.

Ako vas zanima raspred treninga u CrossFit Varaždin, možete ga pogledati ovdje, a sve dodatne informacije možete naći i na njihovim friškim novim webićima.

Oklade

E da, skoro sam zaboravila. Zaključila sam da mi u životu fali izazova i da sam možda malo ovisnik o klađenju (srećom pa nikad nemam love, ne mogu zakockati kuću i pesa). Kaj hoću reći je da ako imate neku ludu okladu za mene ili izazov, javite mi u komentarima dole ili na mom fejsaču (oklada tipa: Mala kladim se da nebreš smršavit 5 kila u mjesec dana ili kladim se da ne budeš mogla pretrčat tri kruga do 17.3. ugl, kužite na kaj ciljam).

Nema bolje motivacije od inata. A nema ni bolje motivacije od znanja da moraš raditi sklekove ako zakasniš na trening tak da gibam. Tipkamo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije