Muke po Andreji: Crossfit je full težak, ali avantura se nastavlja

Znate onaj vic – ‘Teretana je super, ali na Crossfitu je ekipa!?’ Ne znate? Ok, možda vic ne ide baš tak, ali blizu je istini.

Ukratko, ste googlali Crossfit kak sam vam preporučila prošli tjedan? Jer ako niste, to je ok, budem vam probala ukratko dočarati o čemu se radi. Ako sad očekujete da vam stvarno velim o čemu se točno radi, krivo očekujete jer ne znam.

Od šoka do veselja

Naime, moje iskustvo Crossfita do sad je sljedeće: dolazim na trening, imam lijepu trenirkicu, neku slatku majčicu, roze patikice, slatku flašičicu s vodom, vani je sunčeko, došla sam s šarenim biciklićom, sve je super i divno, život ima smisla, uskoro dolazi proljeće.

Kužite u kakvom sam stanju? E, dolazim ja tak sva nasmijana i raspoložena i super i hodam prema dijelu TTS-a di je dvorana za vježbanje, pozdravljam ljude koji rade, svira muzikica, još uvijek je sve super i onda odjednom BUM! TFTFTFTF TRES! AAAA! AJDEEE AJDEEEEE! LUSSS!

Ne usudim se baš primiti za kvaku jer je nekaj palo, neko je zavikal ko Rambo prije nego si sam usred prašume zašije ranu, a stakla na vratima su se zatresla. Znači, svi moji leptirići su se razbježali. Nema ih više. Cveteki su se brzo opet zatvorili, sunčeko se skrilo, a meni je u glavi automatski ‘Zbilja Andreja? Zbilja? Nisi mogla otići na zumbu ko sve normalne žene ili na latino-trance-meditaciju? Zbilja nisi? Da ti barem sad uteg na glavu pal kak si bedasta, tak si jako bedasta da znaš da si bedasta!’.

E, i dok to sve meni prolazi kroz glavu, odjednom se unutra gdje je do prije pol minute bilo bum, tres, aaa, i sve ovo ostalo, čuje pljesak.

Onak, ne sarkastični pljesak kakav ti mama uputi nakon kaj razbiješ tri tanjura i zdjelicu (keramičku, ne svoju) pokušavajući doći do baš te crvene šalice jer u njoj mlijeko ljepše izgleda (nije se dogodilo, to je samo primjer), nego onak, baš pravi pravcati pljesak.

Naravno, ohrabrena pljeskom, otvaram vrata i skoro pa se naklonim, a kad tamo, petnaest žena i muškaraca crvenih ko nekaj crveno i mokrih do kože, ali iz nekog sadističko/mazohističkog razloga nasmijanih i sretnih. Naravno, moji leptirići se lagano vraćaju jer, ako su oni nasmijani, mogu i ja biti, ali njihovi smješci (je to množina od smješak?) se brzo pretvaraju u ‘sretno’ izraz.

Neki su mi čak i doslovno rekli ‘sretno’. A kad ti ‘sretno’ veli osoba koja je mokra mokra i jedva stoji i to ti veli u dva daha jer ne može odjednom jer zrak je dragocjen, a on ga ima malo jer je upravo prenesel pol dvorane na jednu stranu pa onda opet na drugu stranu, onda taj sretno ima fakat veliko značenje.

Ako je nekome ovaj odlomak gore predug i neda mu se čitati evo ukratko: Crossfit je full težak i ja ga još nisam počela raditi u grupi jer sam nesposobna, ali trudim se.

Idemo dalje.

Teško je, ali super

Upoznala sam se s trenerima. Tiho, Marko i Dinka. Divni su. Volim se smatrati osobom koja je jaka na riječima i koja, ako se potrudi, može obrlatiti koga hoće da na kraju bude kak ja hoću. E pa sad se više ne smatram takvom osobom jer mi nije prošlo kod njih.

Bilo mi je teško, ali nije uspjelo da mi bude lakše. Ipak je bilo po njihovom. Sretna sam zbog toga jer, realno, zato sam tu. Tu sam da me nauče, da me vode i da od mene na kraju nekaj i bude.

Ja fakat nisam u formi i to je razlog zakaj sam prvi tjedan (a vjerojatno i još nekoliko narednih tjedana) ipak dobila poseban tretman. Možda zvuči fensi, malo i je, ali nije jako. To samo znači da prije nego se priključim ozbiljnoj Crossfit grupi, moram proći osnove Crossfita i vježbanja općenito s trenerima jedan na jedan da ne zaostajem previše.

Nije tolki problem to da bi ja zaostajala, nego ako meni ne ide, automatski to kvari cijeli tijek grupe kojoj onda ide isto malo lošije jer ih ja usporavam i više nismo krug nego smo jedan dugi crv koji ide sporo jer ja nebrem.

Meni je to ok. Ili sam barem mislila da mi je to ok do trenutka kad sam sa svojim šunkicama od rukica i pršutekima od nogica krenula voziti bicikl, veslati, dizati medicinke, dizati sebe, skakati, plankati (i plakati) i trbušnjakati, pa mi je prestalo biti ok i postalo mi je jako teško.

Trening sam odradila tri put tjedno, a na zadnjem treningu me Dinka čak i počastila s pravim Crossfit iskustvom za početnike, odnosno jednom cijelom Crossfit vježbom koja se sastojala od skakanja vijače, skakanja na kutiju (ej živote što me snaaaađeee) i čučnjeva s medicinkom i bacanja te medicinke nebu pod oblake (ok, malo iznad glave, ali kužite poantu).

I bilo je teško. Ali bilo je super. Ja nisam jedan od onih ljudi koji se izgube u svojim mislima dok trče ili dok vježbaju. Ja sam jako svjesna svojih misli i svih psovki koje sama sebi izgovorim na račun bedaste glave koja me na to naterala, ali nakon odrađenog treninga osjećala sam se najbolje ikad! Osjećala sam se ko da se nekaj konačno pomiče na duge staze i ko da bi od toga nekaj moglo i biti.

Nadam se da i bude.

Kaj se tiče prehrane. Prošli se tjedan nisam držala neke pretjerane dijete. Jela sam i čokoladu i kruh i sok i čušpajz poriluk jer život nije život bez poriluka i sve sam jela, ali sam i vježbala. Čak i uz to danas ujutro na vagi, rezultati su bili skroz solidno vidljivi.

Dvije kile manje. Ja presretna! Ali isto tak imam i jednu molbicu.

Avantura se nastavlja

Ako već niste u TTS-u da mi tam uživo velite ‘Ajde mala, ne kakaj, možeš ti još jednu seriju’, možete mi to reći virtualno. Kak? Ovak. Ovo je malička reklama bez pokrića, ali nadam se da bude pomogla i vama i meni. Naime, postoji jedna aplikacija koja se zove MyFitnessPal (točno tak, jedna riječ ima i za ajfone i za ove normalne) koju skinete i u koju upisujete kaj ste pojeli i kaj ste vježbali i kaj bi hteli od života pa vam on sve lepo računa.

Znači, ti njemu upišeš npr. ručak – 100 grama čokolade s rižom, a on tebi veli – 567 kalorija. Onda ti njemu veliš – aha! Ali imam ja i 30 min trčanja, a on tebi veli – super! To ti je 327 kalorija i tak onda jedan drugome govorite stvari i na kraju dana ti on veli recimo: Kad bi svaki dan jela ko današnji za točno 5 tjedana imala bi XX kila. I ti njemu veliš hvala i to je to.

Stvarno je jedna od najboljih aplikacija s ogromnom bazom hrane i vježbanja i svega pa ako vas zanima praćenje kalorija možda vam može dobro doći. Kak bude to pomoglo meni? E pa tak da me dodate ko prijateljicu gore. Moje korisnično ime je CFitAndreja (originalna sam), a mislim da kad budem gore imala ljude koji vide sve kaj jedem, malo bude mi bed odustati ili pojesti nekaj glupo. Kužite kam idem s tim? Kontrolirajte me ko mali fitness big brader.

TTS Crossfit Varaždin avantura se nastavlja i ovaj tjedan. Na meniju je test. Doslovno. Dinka mi sprema vježbe da vidi u kakvom sam stanju trenutno pa da mi može pratiti napredak iz mjeseca u mjesec. Veselim se i malo me strah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije