Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Ženama više stresa izazivaju muževi jer su kao 'velika djeca'
Pixabay/Ilustracija

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Ženama više stresa izazivaju muževi jer su kao 'velika djeca'

Iako je biti roditelj stresno i za majke i za očeve, majke imaju dodatan stres prouzrokovan od njihovih muževa.

Roditeljski život jako je stresan i za majke i za očeve, no novo istraživanje pokazalo je da ženama više stresa prouzrokuju muževi nego njihova djeca, piše mirror.co.uk. Istraživanje je provedeno na 7000 žena, a one su svoj dnevni stres ocijenile s 8,5 od mogućih 10. No, čak njih 46% kaže da im njihovi muževi svakodnevno stvaraju preveliki stres.

Mnoge majke podijelile su da na njihove muževe gledaju kao 'veliku djecu', a ne kao jednake partnere, što im daje još jednu brigu na koju moraju paziti.

Također su priznale da je problem što njihovi muževi ne shvaćaju zašto su one pod stresom i zato se često ne slažu u odlukama vezanim za djecu, što im prouzrokuje još više stresa.

Čak više od tri četvrtine ispitanika reklo je kako u njihovim kućama svi kućanski poslovi i većina obaveza oko djece ovisi o njima, a brine ih da neće stići sve napraviti u jednom danu. Najveći uzrok njihovog stresa zapravo je taj što muževi ne sudjeluju dovoljno u svakodnevnim obavezama te im ne pružaju dovoljno podrške i razumijevanja.

S druge strane, anketa provedena na 1500 muškaraca pokazala je da oni smatraju da pomažu u odgoju djece više nego ikad prije, ali da se to uopće ne primjećuje.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!