CEREBELLUM POLIKLINIKA - brend koji pomaže

CEREBELLUM POLIKLINIKA Fizikalnom terapijom može se spriječiti određeno stanje prije nego što se dogodi

Fizioterapeuti se često prepoznaju po njihovoj sposobnosti da pomognu ljudima u rehabilitaciji ozljeda i liječenju bolova, ali jeste li znali da vam mogu pomoći spriječiti određeno stanje prije nego što se dogodi? Iako je rehabilitacija ozljeda značajna komponenta fizikalne terapije, ovi pružatelji zdravstvenih usluga mogu pružiti usluge daleko izvan ozlijeđene populacije.

Fizioterapeuti su stručnjaci za način na koji se ljudsko tijelo kreće. Oni su u stanju pružiti jedinstvenu perspektivu o svrhovitom, preciznom i učinkovitom kretanju tijekom cijelog životnog vijeka ocjenjujući sustav kretanja kroz svoju stručnost u mobilnosti i kretanju. Iz te evaluacije terapeuti mogu osmisliti prilagođeni i integrirani plan skrbi za postizanje ishoda usmjerenih na cilj pojedinca.

Postavlja se pitanje, osim rehabilitacije ozljeda, što u Cerebellum poliklinici možemo učiniti od čega bi mogli imati koristiti?

Sprječavanje ozljeda, proaktivnost

Možemo pomoći pojedincima da postanu proaktivni identificiranjem tjelesnih neravnoteža i čimbenika rizika koji ih mogu predisponirati za ozljede ili inhibirati njihovu fizičku izvedbu. Procjenom i rješavanjem ovih čimbenika ozljede se mogu spriječiti. Osim toga, proaktivni trening snage i ravnoteže može pomoći u omogućavanju obavljanja svakodnevnih aktivnosti i sudjelovanja u rekreacijskim, društvenim i sportskim aktivnostima.

Priprema za operaciju

Preoperativna rehabilitacija  ili “prehab”. Istraživanja su pokazala pozitivne učinke preoperativne rehabilitacije kod pacijenata koji su podvrgnuti npr. ugradnji umjetnog kuka ili koljena. Pacijenti koji provode program vježbanja pod nadzorom koji uključuje vježbe snage, raspona pokreta, fleksibilnosti, aerobne vježbe i vježbe ravnoteže prije operacije imaju manju vjerojatnost da će trebati dugoročnu rehabilitaciju i često se oporavljaju brže. Osim poboljšanja stope uspješnih kirurških ishoda, preoperativna rehabilitacija je također prilika za izgradnju odnosa povjerenja sa svojim fizioterapeutom. Nadalje, budućim pacijentima pruža se mogućnost postavljanja pitanja o postoperativnom liječenju.

Promicanje zdravlja, kondicije i opće dobrobiti

Usredotočujemo se na izgradnju snage, fleksibilnosti, ravnoteže i izdržljivosti. Mindset u Cerebellum poliklinici takav je da pristupamo cijelom tijelu kako bi izliječili jedinstveno ortopedsko ili neuromišićno stanje pojedinog pacijenta i poboljšali njegovu funkcionalnu sposobnost za svakodnevne zadatke, rad i fitness/sportske aktivnosti. Redovito proširujemo obrazovanje i skup vještina kako bi postali bolji specijalisti u ortopediji, gerijatriji, zdravlju žena, sportskoj rehabilitaciji, neurološkoj rehabilitaciji i kardiopulmonalnoj rehabilitacije, da spomenemo samo neke. 

Poboljšanje atletske izvedbe

Pridržavanje programa treninga specifičnog za određeni sport i provođenje ciljanih fizioterapijskih intervencija za sportaše može biti izuzetno korisno u prevenciji ozljeda. Još jedna prednost ove vrste programa je poboljšanje atletske izvedbe. Ovi programi često uključuju odgovarajuće vježbe zagrijavanja prije natjecanja i treninga,  adekvatan oporavak nakon treninga,  intervencije putem manualnih fizioterapeutskih tehnika i vrhunske medicinske tehnologije. Potreban je pristup koji ima snažan naglasak na preciznoj mehanici tijela i pokretima specifičnim za sport.

Smanjenje rizika od pada

Obučeni smo za blisku suradnju s osobama koje su imale padove ili se osjećaju nesigurno na nogama. Rad na specifičnim aktivnostima ravnoteže i poboljšanje snage jezgre tijela pomoći će u smanjenju rizika od pada i promicati neovisnost.

Procjena držanja i ergonomije

S obzirom na tehnologiju ovih dana, mnogi od nas često koriste računala, telefone i tablete i često nisu svjesni svog položaja dok to rade. Gledanje u telefon može dovesti do 10 kilograma dodatne težine na glavu i vrat, što može uzrokovati mnoštvo ortopedskih problema. Fizioterapeuti vam mogu pomoći naučiti što zapravo znači ispravno držanje i kako ga implementirati u svoj svakodnevni život.

Imamo samo jedno tijelo, pa zašto ne bismo upotrijebili stručnjake za sustav ljudskog kretanja da bi se stvari kretale? Razmišljajte o tome kao o redovnom čišćenju zuba. Mnogi ljudi obično idu stomatologu jedan do dva puta godišnje kako bi spriječili probleme s oralnim zdravljem i identificirali potencijalne probleme. Cerebellum poliklinika može pružiti istu vrstu usluge za lokomotorrni sustav, održavajući vas u pokretu i radeći stvari koje volite raditi.

Način razmišljanja određuje način našeg života. Izbor je na vama.

U Cerebellum poliklinici uz fizikalnu terapiju i rehabilitaciju obavljamo specijalističke preglede ortopeda i traumatologa te po indikaciji liječnika ultrazvuk lokomotornog sustava.

NOVO U CEREBELLUM POLIKLINICI

Računalna analiza stopala i izrada ortopedskih uložaka po mjeri vrhunske švedske kvalitete Ortopedix. Iako su relativno mala, stopala sadrže 25% svih kostiju u tijelu. U stopalima se nalazi 26 kostiju, 33 zgloba, više od 100 ligamenata i 19 mišića. Ne štitimo li ih, puno toga može krenuti u krivom smjeru.

Ortopedski uložak napravljen po mjeri, napravljen u skladu s potrebama našeg stopala ublažava bolove i sprječava deformacije, a uz to postiže lakoću tijekom hodanja.

Cerebellum poliklinika je ustanova koja podiže mjerilo zdravstvene industrije i poboljšava ne samo razinu ponuđenog liječenja već i iskustvo i okruženje u kojem se nudi. Tu je za pacijente koji ne traže samo ublažavanje boli, već traže njegu i podršku kako bi im pomogli da žive svoj najbolji život. CEREBELLUM Poliklinika brend je koji pomaže.

KONTAKT:

CEREBELLUM POLIKLINIKA VARAŽDIN

Varaždin, Ulica braće Radić 63

T: 042 302 071

M: 099 3329 131

E: info@cerebellumpoliklinika.hr

www.cerebellumpoliklinika.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije