Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
NOVOZARAŽENI +307 Varaždinska županija i dalje u europskom vrhu po broju slučajeva
Davor Javorovic/Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

najnovije informacije

NOVOZARAŽENI +307 Varaždinska županija i dalje u europskom vrhu po broju slučajeva

Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 307 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 698 uzoraka, izvijestili su iz županijskog Stožera.

Među brisevima uzeti simptomatskim osobama udio pozitivnih je 52 posto, kod osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu je udio pozitivnih 29 posto, a kod osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje je udio pozitivnih 16 posto.

- Ovime smo i dalje, već tri dana zaredom, u samom vrhu europskih regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana. Posljednjih tjedan dana evidentirano je 1635 novih slučajeva, što na 100.000 stanovnika daje sedmodnevna incidenciju vrijednosti 973 - piše Stožer.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 186 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 64 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 14 na respiratoru, 51 je u Klenovniku i 45 u Novom Marofu. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus, što nažalost broj preminulih tijekom tri tjedna povećava na 47. Prije toga se u osam mjeseci evidentirane ukupno 3 preminule osobe pozitivne na koronavirus.

S kućnog liječenja otpušteno je 369 osoba.

- S obzirom da je najavljeno uvođenje dodatnih epidemioloških mjera na nacionalnoj razini, ali i dodatnih mjera za područje Varaždinske županij, o istom ćemo javnost obavijestiti kada službeno zaprimimo Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske - javlja županijski stožer.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!