Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
'ROBOSTAR' Europski talent festival robotike 29. veljače u Gospodarskoj školi Varaždin
Gospodarska škola Varaždin

igrom do znanja

'ROBOSTAR' Europski talent festival robotike 29. veljače u Gospodarskoj školi Varaždin

Za Festival je prijavljeno 200 učenika u pratnji 50 mentora iz čak 9 hrvatskih županija.

U subotu, 29. veljače, s početkom u 10 sati u prostorijama Gospodarske škole Varaždin svečano će biti otvoren 1. Europski talent festival robotike 'Robostar - igrom do znanja'.

Europski festival robotike velika je smotra znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, kao i dječjih vrtića. Cilj je promicanje i popularizacija robotike, poticanje logičkog mišljenja, sposobnosti, kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva učenika.

Za Festival je prijavljeno 200 učenika u pratnji 50 mentora iz čak 9 hrvatskih županija: Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Ličko-senjska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska županija, Varaždinska županija, Koprivničko-križevačka županija, Požeško-slavonska županija, Karlovačka županija.

Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u 4 kategorije: RoboBowling, Rescue Line, Soccer LightWeight 1 na 1 i Remote Controlled Soccer.

Uz to, bira se 'Naj-robot Hrvatske' i 'Naj-plakat'. Tijekom cjelodnevnog natjecanja za učenike i mentore bit će organizirana zanimljiva predavanja i radionice.

2c81f086bb831351b03245a2685b6a08.jpg?v=2

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!