Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
HALLOWEEN ZABAVA Bogat i zanimljiv program popraćen iznenađenjem 31. listopada u atriju Županijske palače
Varaždinska županija

još bogatiji program

HALLOWEEN ZABAVA Bogat i zanimljiv program popraćen iznenađenjem 31. listopada u atriju Županijske palače

Maskiranje je poželjno jer će se ove godine prvi puta birati naj maska, a najoriginalniji biti će nagrađeni vikendom u jednoj od prekrasnih kuća za odmor s pričom.

Nakon vrlo uspješne manifestacije koja se prošle godine održala prvi puta u atriju Županijske palače, Turistička zajednica Varaždinske županije i ove će godine organizirati 'Halloween u atriju'.

Konferencijom za medije koja je održana danas, 25. listopada, u vinskom podrumu Županijske palače najavljen je još bogatiji i sadržajniji program.

Prigodna manifestacija kojoj je glavni element buča započeti će 31. listopada od 18.00 sati u atriju Županijske palače. Program koji očekuje naše sugrađane predstavili su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik manifestacije Kristijan Petrović Kiki.

- Prošlogodišnja manifestacija prošla je iznad naših očekivanja i upravo radi pozitivnih iskustava i izlagača i posjetitelja odlučili smo i ove godine organizirati 'Halloween u atriju'. Nulta točka ove manifestacije je svakako buča, a predstaviti će se naši OPG-ovi, naše obrtnice i udruge. Također, očekujemo i goste iz 15-tak zemalja iz cijelog svijeta od Slovenije do Singapura koji su odabrali upravo našu manifestaciju kao točku koju žele posjetiti - rekla je Martinčević i naglasila kako je Varaždinska županija jedina županija koja organizira ovu manifestaciju.

Zanimljiv i bogati program očekuje se 31. listopada od 18.00 sati, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom, pečenim jabukama i kestenima. U ponudi će biti crno pivo i Whychwood pivo koje će gostima ponuditi Medina škrinja.

O samom programu više je ispričao Kristijan Petrović Kiki, koji je napomenu da su za Halloween zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Halloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine.

- I ove godine program će početi u 18 sati, imati ćete priliku vidjeti proizvode travara, kušati posebno pivo, očekuje vas predavanje o vampirima Istočne i srednje Europe u režiji moje malenkosti koje će započeti u 19.30 sati. Krunoslav Čolo i ove će se godine pojaviti će se u ulozi druida koji će predstaviti zapise na raznim pismenima, biti će tu razne trave, masti, torbice s šišmišima i još puno, puno zanimljivih artikala, a oko 20.30 sati goste očekuje i jedno iznenađenje - napomenuo je Petrović.

Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi. Maskiranje je poželjno jer će se ove godine prvi puta birati naj maska, a najoriginalniji biti će nagrađeni vikendom u jednoj od prekrasnih kuća za odmor s pričom. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!