Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Balon Varaždinske županije iznad Starog grada, Husarska garda na konjima te mnogobrojni OPG-ovi oduševili Ljubljančane i njihove goste
Varaždinska županija

VARAŽDINCI U LJUBLJANI

Balon Varaždinske županije iznad Starog grada, Husarska garda na konjima te mnogobrojni OPG-ovi oduševili Ljubljančane i njihove goste

Subota je bila rezervirana za promociju OPG-ova s područja Županije, pa se u strogom središtu Ljubljane moglo naći meda, bučinog ulja, domaćih kolača...

Slovenska metropola Ljubljana bila jučer, u subotu, mogli bismo reći 'sjedište Varaždinske županije'. Naime, nakon Zagreba, Pule i Krapine, Županija se građanima Ljubljane te mnogobrojnim turistima predstavila u najboljem izdanju.

Već u petak navečer iznad Ljubljanskog Starog grada podignut je balon 'Svečanost cvijeća' slikara Ivana Rabuzina, a podizanju balona nazočio je uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića te predsjedavajuće Turističke zajednice Varaždinske županije Natalije Martinčević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković sa suradnicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prisutni su bili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Subota je bila rezervirana za promociju OPG-ova s područja Županije, pa se u strogom središtu Ljubljane moglo naći meda, bučinog ulja, domaćih kolača koje su pripremile članice Udruge Hajdina, zatim voćnih rakija i likera, domaćih rukotvorina, vina iz varaždinskog vinogorja, a za dobru atmosferu pobrinuli su se i tamburaši KUD-a Varaždinske Toplice te članovi Scifidelity Orchestra.

Uz Turističku zajednicu Varaždinske županije predstavila se i Turistička zajednica grada Varaždina, Turistička zajednica grada Novog Marofa, zatim Turistička zajednica Varaždinskih Toplica, gradski notar pisao je putne isprave Ljubljančanima, a kuhari Hotela Minerva pripremili su sarmu koja je podijeljena građanima. Posebnu pozornost privukli su pripadnici Husarske garde koji su jašući na konjima u središtu Grada te uz obalu rijeke Ljubljanice bili prava atrakcija.

Župan Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo predstavljanjem Županije u glavnom gradu Slovenije.

- Imali smo prilike se predstaviti građanima Ljubljane te njihovim gostima onim najboljim što imamo. A imamo puno toga. Veliki je odaziv naših izlagača, ljudi su pokazali što rade, čime se bave, ali smo svi zajedno pokazali našu bogatu povijest i tradiciju. Prekrasna Ljubljana, jedna otmjena i sređena europska metropola nas je ugostila i zahvalni smo našim domaćinima na tome. Zaista je bilo lijepo, veliki broj ljudi, odlično vrijeme, te vrhunsko raspoloženje je bila garancija našeg uspješnog predstavljanja. U današnje vrijeme bez marketinga i promocije  nije moguće privući turiste, a mi na području naše Županije imamo puno toga za pokazati i siguran sam da će još više građana Slovenije posjetiti našu Županiju. Inače, kao Županija njegujemo jako dobre odnose s pripadnicima slovenske nacionalne manjine, a mnoga naša vatrogasna te kulturno-umjetnička društva odlično surađuju sa slovenskima i tako treba biti - rekao je župan Čačić.

OPG-ove je obišao i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!