Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
DANI KRUHA U VARAŽDINU Kruh, maštovita peciva i kolači očekuju vas 12. listopada na Franjevačkom trgu
Varaždinska županija

dani zahvalnosti za plodove zemlje

DANI KRUHA U VARAŽDINU Kruh, maštovita peciva i kolači očekuju vas 12. listopada na Franjevačkom trgu

Na smotri će sudjelovati 34 škole, a domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Vinica.

Različite vrste kruha, maštovito izrađena peciva, kolači, torte i brojni drugi proizvodi, koje će pripremiti vrijedni učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, bit će predstavljeni ove subote, 12. listopada, na Županijskoj smotri Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Tradicionalna manifestacija održat će se na Franjevačkom trgu ispred Županijske palače od 9 do 13 sati, a organizator je i ove godine Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom.

Na smotri će sudjelovati 34 škole, od toga 4 srednjoškolske i 29 osnovnoškolskih ustanova te Centar za odgoj i obrazovanje Pahinsko Ivanec. Domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Vinica, koja priprema i prigodan program.

Smotra će početi u 9 sati svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali, do koje će sudionici s Franjevačkog trga ponovno ići u povorci, a svaka škola nosi darove na blagoslov.

Nakon toga će u 10.15 sati početi svečanost uz prigodni program koji će izvesti učenici OŠ Vinica, škole - domaćina.

- Pozivamo građane da dođu na Županijsku smotru koja na jednom mjestu prikazuje bogatstvo proizvoda i plodova, koje će moći degustirati sve do 13 sati te na taj način podržati učenike i nastavnike - poručuju iz Županije.

Smotra je revijalnog karaktera, no Stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Snježana Hranić, predsjednica (OŠ Sveti Đurđ), Nada Horvat, članica (OŠ Visoko), Sanja Banfić-Kontrec, članica (Srednja strukovna škola Varaždin), Sonja Tušek Podobnik, članica (I. OŠ Varaždin), vrednovati će postignuća škola na osnovi kreativnosti i originalnosti proizvoda i predmeta, estetske vrijednosti izložbenog prostora, pridonošenja originalnosti područja iz kojeg škola dolazi, doprinosa o važnosti očuvanja tradicije, povijesne i kulturne baštine našeg kraja.

Povjerenstvo će odabrati školu domaćina Županijske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2020., kao i školu domaćina Županijske smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije 2020.

U Provedbenom povjerenstvu su Mirjana Jambriško, predsjednica (ravnateljica OŠ Vinica), Andrijana Kušinec, tajnica povjerenstva (OŠ Vinica), Vladimir Cesar iz Katehetskog ureda Varaždinske biskupije i Sanja Herceg iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Tradicionalno uz Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje će biti zasađeno 'stablo nade' koje krasi okoliš škole domaćina.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!