UPISI

UMJETNIČKA ŠKOLA MIROSLAV MAGDALENIĆ U tijeku su upisi u prvi razred osnovne glazbene i baletne škole

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić prima prijave za upis u prvi razred osnovne glazbene i baletne škole u školskoj godini 2023./24.

Glazbena škola je odgojno-obrazovni sustav koji pohađaju učenici s izraženim sposobnostima za glazbeno izražavanje, stječući glazbene vještine kao i cjelovit glazbeni razvoj. Glazbene škole uz to promiču glazbu putem javne djelatnosti i unaprjeđuju glazbenu kulturu u sredini u kojoj djeluju.

Osnovnu glazbenu školu upisuju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života, a najčešće nakon drugog razreda redovite osnovne škole.

Plesna škola je odgojno-obrazovni sustav koji pohađaju učenici s izraženim sposobnostima za plesno izražavanje, a objedinjuje tjelesne, emotivne i intelektualne sposobnosti učenika. Tijekom školovanja razvija se umjetnička osobnost s razvijenim sposobnostima izražavanja pokretom te se osposobljava tijelo kao instrument plesnog izražavanja što podrazumijeva razvoj motoričkih, afektivnih i kognitivnih sposobnosti učenika.

Osnovnu baletnu školu upisuju djeca koja su u pravilu navršila devet godina života.

Kandidati se moraju istodobno prijaviti za upis na najviše dva instrumenta/programa, a nakon uspješno položenog prijamnog ispita upisuju samo jedan instrument/program, osim u slučaju iznimno darovitog djeteta, o čemu na prijedlog učiteljskog vijeća, odlučuje ravnateljica.

Za ljetni upisni rok prijave će biti otvorene od 15. svibnja do 7. lipnja 2023. god.

PRIJAVNICA za upis u školu klasičnog baleta OVDJE

PRIJAVNICA za upis u glazbenu školu OVDJE

Prijemni ispiti će se održati u Područnom odjelu Mursko Središće 7. lipnja u 18 sati, za Odjel Donji Kraljevec i Prelog u Donjem Kraljevcu 9. lipnja u 18 sati. U Čakovcu kandidati za glazbenu školu prijemnom ispitu mogu pristupiti 13., 14. i 16. lipnja u Umjetničkoj školi u Čakovcu u vremenu od 16 do 18 sati.

Audicija za klasični balet održat će se 15. lipnja u 19 sati.

Kandidati se prijavljuju online putem obrasca na stranicama škole, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 040 390 801.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije