Ove srijede ‘Festival rukometa’ u Areni, PPD Zagreb dočekuje moćni Veszprem

U caffe baru Picabia danas je, 14. prosinca, najavljen ‘Festival rukometa’, koji će se održati ove srijede u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin (Arena).

Rukometni spektakl će u početi već u 15.30, kada će snage odmjeriti mlađi kadeti GRK Varaždin 1930 i PPD Zagreb. Nakon njih, prva momčad Dabrova igra posljednju utakmicu sezone protiv Karlovca, a utakmicu dočekuju drugi na tablici, a pobjeda bi im mogla donijeti i naslov prvaka jesenskog dijela Premijer lige. Utakmica počinje u 16.30.

Kao glavni događaj večeri, koji počinje u 19 sati, održat će se utakmica SEHA lige između Zagreba i Veszprema, jedne od najjačih europskih momčadi.

Osim sportskog dijela, održavat će se i popratni program, gdje će Filip Ivić provesti dan u druženju s mladim rukometašima koji će mu pucati po golu u holu dvorane, a osim njega, s mališanima i svima zainteresiranima družit će se i ostali igrači Zagreba, ali i Varaždina, na čelu s Martinom Marčecom, koji će im objasniti osnove rukometa.

– Pozivamo sve Varaždince i ostale ljubitelje rukometa na spektakl i druženje u Areni, a simbolična cijena ulaznice od 20 kuna će zasigurno privući velik broj gledatelja. Pripremili smo i bogat popratni program, gdje će se polaznici naše rukometne akademije moći družiti i fotografirati s reprezentativcima i ostalim igračima – rekao je Alen Milak, sportski direktor GRK Varaždin 1930.

Konferencija za medije je poslužila kao i predstavljanje projekta ‘Rukometne akademije‘, koja broji preko 130 polaznika, a natječu se u šest natjecanja. U klubu je zaposleno šest trenera, svi dugogodišnji rukometaši, koji rade na odgoju djece. Također, svi treneri su pedagozi, tako da će se osim sportskog dijela, raditi i na socijalnom i društvenom razvoju polaznika akademije.

– Posjedujemo velik igrački potencijal u mlađim kategorijama, među kojima su već sad neki mladi reprezentativci, a želja nam je ovakvim akcijama pokazati da je rukomet dobar sport za cjelokupni razvoj djece. Ove sezone smo odlučili staviti naglasak na domaće igrače i s njima pokušati kroz nekoliko sezona doći do SEHA lige, a razvojem mlađih igrača popunjavati igrački kadar u seniorskoj selekciji – zaključio je Romano Puček, član Uprave Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930.

Ulaznice za ‘Festival rukometa’ po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni Arene, caffe baru Picabia, kavani Grofica Marica, caffe baru Rock Art i hotelu Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije