Finale kupa ‘Krešimir Ćosić’: Košarkašima Međimurja još jedan Kup Međimurja

>> Finale kupa “Krešimir Ćosić”: Košarkašima Međimurja još jedan Kup Međimurja

Gradski rivali susreli su se u finalu košarkaškog Kupa Međimurja ‘Krešimir Ćosić’. C-1 ligaš Čakovec Globetka parirala je drugoligašu Međimurju samo u prvom poluvremenu, a u nastavku susreta je spremnija momčad Međimurja održavala 15-ak poena razlike i na kraju zasluženo slavila.

Čakovec Globetka – Međimurje 83:94 (13:18, 21:25, 17:22, 32:29)

Čakovec Globetka: Marković 2, Vugrinec 25, Franjić, A. Golubić, Zaspan 7, Ostoja 11, Terek 11, Levačić 9, Radek, Vurušić 9, Podvezanec 12. Trener: Davorin Škoda

Međimurje: Mat. Novak 10, S. Kranjčec 13, Mar. Novak 28, Stanić 5, Krajačić 22, Posavec, Beriša, Drk 10, Guld, Đokić 1, Varga, M. Kranjčec 5. Trener: Stjepan Novak

Suci: Žarko Kovačević, Tomislav Rodek, Krunoslav Perčić.

Čak dvije minute čekali smo na prve koševe u finalu Kupa Međimurja. Postigao ih je kapetan Međimurja Mario Novak-Marek, a na drugoj strani polaganjem poravnava Danijel Podvezanec. Nastavak četvrtine donio je nešto bolju igru Međimurja koje je povelo i s devet poena prednosti, ali Čakovec Globetka je do kraja prve dionice smanjila na samo pet poena zaostatka. Mogao je susret biti i u egalu da igrači Čakovec Globetke nisu promašili tri zicera.

Čakovec Globetka potpuno se vratila u susret nakon dvije i pola minute igre u drugoj četvrtini kada su nakon koševa Dejana Vugrinca i Nevena Levačića prišli na samo minus jedan, bilo je 19:20. Pobjegli su tada igrači Međimurja serijom 6:0 na plus sedam, ali nisu se predavali ni igrači Čakovec Globetke koji su se opet prišuljali na minus jedan. Posljednje tri minute prvog poluvremena pripale su igračima Međimurja koji su pobjegli na devet koševa razlike.

Odmah na početku drugog poluvremena Međimurje po prvi puta na susretu ima dvoznamenkastu prednost, plus 11. Čakovec Globetka uspjela se u jednom navratu vratiti na minus devet, ali to je bilo sve od njih jer su igrači Međimurja otišli na 19 koševa razlike. Do kraja perioda domaćini su uspjeli smanjiti na minus 14.

Čakovec Globetka u posljednjoj dionici nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti, a Međimurje je osvojilo Kup Međimurja rezultatom 83:94.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije