Zlatna Maša Martinović: Ove ću Igre zauvijek pamtiti

Iz Bakua se u ponedjeljak navečer vratila prva skupina hrvatskih sportaša, sudionika prvih Europskih igara. Među njih 21 našlo se i četvero medaljaša, tri karatašice i jedan hrvač.

S kolajnama iz glavnog azerbajdžanskog grada vratile su se Čakovčanka Maša Martinović (zlato), Jelena Kovačević (srebro), Ana Lenard (bronca) te Dominik Etlinger koji je kazao:

– Očaran sam uvjetima koje smo imali na Igrama i vjerujem da se nitko ne može požaliti. Ne mogu vam opisati riječima koliko mi ova medalja znači. Već 15 godina treniram hrvanje, ovom sportu podredio sam cijeli život i nadam se da je ovo tek početak mojih seniorskih medaljaških pohoda.

Broncu je osvojila i bivša europska prvakinja Ana Lenard:

– Imam osjećaj kao da sam se vratila sa Olimpijskih igara i sada mi je želja da karate bude olimpijski sport još jača i nadam se da će to i biti 2020. godine u Tokiju. Vjerujte mi, svi mi karataši o tome sanjamo.

Priželjkujemo i mi, sportski novinari, jer bismo zacijelo na svakim Igrama imali barem jednu olimpijsku kolajnu više. Uz ovakvu Mašu Martinović pogotovo jer nitko ovako dominantno nije osvojio zlato poput nje (5:0 u finalu):

– Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri i pamtit ću ove Igre zauvijek. Sada se osjećam nekako bliže olimpijskoj obitelji. Moram pohvaliti sve ljude iz Hrvatske misije koji su se brinuli za nas.

Pod snažnim dojmom bio je i naš najveći muški karataški adut Danil Domdjoni, koji se nije uspio plasirati u polufinale:

– Tek kada ovo vidiš onda još više žališ što karate nije olimpijski sport. Ovo je doista neka druga dimenzija u odnosu na ono što mi imamo na našim velikim natjecanjima. Nisam bio na Olimpijskim igrama, ali sam slušao onih koji jesu i svi tvrde da se Baku ne bi trebao postidjeti niti pred jednim organizatorom olimpijskih igara.

Domdjoni (30) će možda, još kao aktivan, i dočekati da karate postane olimpijski sport, no njegova vršnjakinja Jelena Kovačević neće jer je upravo završila aktivnu karijeru. Kao prva hrvatska osvajačica odličja na Europskim igrama.

– Osobito mi je drago što sam baš ja osvajačica te prve medalje za Hrvatsku i to na natjecanju koje sam još prije odredila kao moje posljednje u karijeri. Prije 12 godina osvojila sam nagradu Dražen Petrović za veliku nadu hrvatskog sporta i ponosna sam što sam tu nagradu opravdala i na sve što sam u tih 12 godina ostvarila.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora medaljaše i pristigle sportaše pozdravio je šef marketinga Ranko Ćetković, a u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obratio im se Tomislav Paškvalin, i sam vrlo trofejan sportaš (olimpijski pobjednik i svjetski prvak).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije