Policijski službenici iz Međimurja trčali za one koji to ne mogu

Kako bi podržali humanitarnu manifestaciju pod nazivom “Wings for Life World Run” policijski službenici Policijske uprave međimurske Jelena Taradi, Branko Polanec, Dario Rihtarec i Mario Sever, u subotu 3. svibnja ove godine, trčali su ulicama grada Zadra.

Na ovoj jedinstvenoj utrci pod motom “Trčimo za one koji ne mogu“, koja istovremeno počinje u 35 zemalja na 6 kontinenata u svijetu i na kojoj je sudjelovalo više od 4000 trkača, kompletan iznos ostvaren od utrke doniran je za istraživanje i izlječenje ozljeda leđne moždine.

Humanitarna utrka startala je u staroj zadarskoj gradskoj jezgri, te se kretala cijelim gradskim područjem do jadranske magistrale i dalje u pravcu Šibenika. Radi se specifičnoj utrci koja nije imala klasičan cilj već je ovisila o izdržljivosti trkača. Presretačko vozilo, koje je krenulo sa starta 30 minuta nakon službenog početka utrke, polako je povećavalo brzinu sve dok nije prestiglo i posljednjeg trkača na stazi.

Prolazak vozila pored trkača značio bi da je za njega utrka završena. Posljednji natjecatelj koje je presretačko vozilo preteklo proglašen je pobjednikom utrke “Wings for Life World Run”.

Rezultati ove humanitarne utrke nisu na kraju toliko važni. Najvažniji nam je ipak onaj osjećaj zadovoljstva nakon trčanja, te u ovom slučaju da smo na određeni način doprinijeli ovom humanitarnom događaju.” – kazao je Mario Sever.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije