2. Prvenstvo Hrvatske u vuči kamiona

Ovo je druga godine kada će se okupiti snagatori mekog srca u svibnju i dobrotvorno se natjecati u vuči kamiona. Zahvaljujući prodajnom centru Bat d.o.o. i powerlifting/strongman natjecatelju Ivanu Međimurcu i ove godine će se održati ovo natjecanje.

U subotu, 23. svibnja ispred prodajnog centra Bat d.o.o. s početkom u 14 sati će se održati dvoboj hrvatskih snagatora u vuči kamiona. Vuča kamiona je jedna od zahtjevnih i popularnih disciplina u strongmanu, za koju je potrebno jako puno snage, eksplozivnosti te izdržljivosti cijelog tijela.


Natjecatelji će za razliku od prošle godine imati dvoboj u dvije discipline:
vuča kamiona na noge. U ovoj disciplini je potrebna snaga donjeg dijela tijela, jer natjecatelj mora u što kraćem roku pretrčati 20 metara s kamionom.
vuča kamiona na ruke. U ovoj disciplini je potrebna snaga gornjeg dijela tijela, jer natjecatelj u sjedećem položaju sa rukama vuče kamion prema sebi.

Snagatori koji će odmjeravati snage u ovom ekstremnom sportu, ne samo da su snažni nego imaju i veliko srce. Sva prikupljena pomoć će ići udruzi za autizam Pogled iz Nedelišća i skloništu za životinje Prijatelji iz Čakovca.

Udruga Pogled broji 80-tak članova u kojoj su djeca od 15 mjeseci pa do 18 godina te odrasle osobe s poremećajima autističnog spektra. Također udruga Pogled od 2009. godine je prva i jedina takva udruga na području SZ Hrvatske.


Udruga Prijatelji također treba pomoć jer napuštenih pasa ima nažalost sve više i više te oni svakodnevno stižu u sklonište za životinje, kako oni najmanji štenci, tako i odrasli psi. Udruga Prijatelji u skloništu trenutno brine za 300-tinjak pasa i zato im je potrebna sva moguća pomoć.

Ovim putem pozivaju sponzore koji bi se htjeli uključiti u ovu dobrotvornu sportsku manifestaciju neka se jave na mail: medimurecivan@gmail.com ili na mob: 099 661 4633. Dođite i bodrite natjecatelje koji imaju veliku snagu, ali i veliko srce.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije