FOTO: Hinko Virgej i Lovro Radmanić najbolji ribiči ŠRD-a Som

>> FOTO: Hinko Virgej i Lovro Radmanić najbolji ribiči ŠRD-a Som

Na Međunarodni praznik rada Športsko ribolovno društvo Som iz Kotoribe organiziralo je tradicionalno društveno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak koje je održano na vodi Šodergraba, neposredno uz ribički dom.

Uz ribičiju, članovi su kuhali prvomjaski grah kojeg su besplatno degustrirali natjecatelji i svi mještani, a isti je sponzorirala Općina Kotoriba. Vjetrovito vrijeme nije spriječilo ribolovce da se prijave na ovo zanimljivo natjecanje, baš kao ni veliki broj građana koji su odlučili izaći u prirodu i tako odmoriti od svakodnevnih obaveza.

U seniorskoj konkurenciji za naslov najboljeg lovila su 24 ribiča. Nakon višesatnog ribolova, pobjednik natjecanja s ulovom od 1705 grama postao je Hinko Virgej. Na drugo mjesto plasirao se Dragutin Horvat koji je ulovio 1325 grama ribe, dok je treći bio Stjepan Hegediš koji je iz vode izvukao 1115 grama ribe. Najbolji trojac za nagradu je primio pehare, a Virgej je u narednih godinu dana i ponosni vlasnik velikog prijelaznog pehara.

Četvrto mjesto osvojio je Robert Kanižaj, a na peto se plasirao Oliver Pogorelec. U kategoriji kadeta pobijedio je Lovro Radmanić s ulovom od 620 grama ribe, drugi je bio Marko Horvat, dok je treće mjesto pripalo Petru Sučiću. Za prva tri mjesta u toj kategoriji dopredsjednik društva Oliver Pogorelec mladim je ribičima podijelio medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije