Sve je spremno za sportski spektakl godine u Hrvatskoj i Međimurju

>> Sve je spremna za sportski spektakl godine u Hrvatskoj i Međimurju

Danas je u Hotelu Spa Golfer u Toplicama Sveti Martin, predstavljena posljednja etapa biciklističke utrke Tour of Croatia, čiji je start u subotu 25. travnja na prostorima LifffeClass Termi Sveti Martin.

O ovom pravom sportskom spektaklu godine u Hrvatskoj govorili su Dan Vidošević iz Life Classa Terma Sveti Martin, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Franjo Makovec, načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice Sveti Martin na Muri i David Vugrinec u ime Grada Čakovca.

Rečeno je kako će okupljanje biciklista i prijave za startnu listu, te ostalih sudionika i gledateljstva biti u subotu u 9 sati na prostorima Terma Sveti Martin. Na utrku dužine oko 175 kilometra s ciljem etape na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, 180 biciklista kreće točno u 10 sati i 46 minuta. Biciklisti će proći cestama do Čakovca, kroz Čakovec prema Prelogu gdje će na mostu na Dravi napustiti našu županiju na svom putu prema Zagrebu i krajnjem cilju u Istri.

Makovec je vrlo sretan i zadovoljan što se “beciklin” koji je nekada bio svakodnevnica i potreba ovdašnjeg stanovništva, javlja kao sredstvo koje će okupiti vrhunske bicikliste i mnogo posjetitelja i što će slika o Svetom Martinu na Muri i Međimurskoj županiji otići u svijet, među milijunsko tv gledalište. Kazao je kako je cesta na području Svetog Martina na Muri spremna, organizatori su joj dali visoku ocjenu i do petka će biti potpuno uređena i dotjerana za dobru vožnju i lijep dojam svih sudionika.

Župan Posavec, pak je naglasio značaj utrke za Međimursku županju i Republiku Hrvatsku, te odlučnost njega i županije da stanu iza ovog spektakla, kojim se podržava razvoj cikloturizma u županiji.

Dan Vidošević, pak izrazio zadovoljstvo što su se u program uključili Međimurska županija i gradovi Čakovec i Prelog, te poziva sve ljude koji to mogu da u subotu dođu vidjeti i sudjelovati na najljepšem i najvećem sportskom događaju u našem kraju, te sudjelovati i u prigodnoj biciklističkoj vožnji od Toplica Sveti Martin do Čakovca i natrag.

David Vugrinec je rekao kako je lijepo što je u središtu svega bicikl, a raduje ga i činjenica da su se i poslovni subjekti uključili u program ove priredbe.

Poduzeće LifeClas je s organizatorima Tour of Croatia potpisala ugovor na 5 godina, što znači da će toliko godina ljudi našeg kraja i turisti imati prigodu vidjeti i sudjelovati u lijepim događanjima u još ljepšem krajoliku svetomartinske općine i Međimurske županije.

Svi govornici su se složili kako ljepota priredbe zavisi o vremenskim prilikama te su zaželjeli lijepo vrijeme i sunčan dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije