Sportska akcija za sve: Iz školskih klupa na sportske tribine

Sekcija sportskih novinara Međimurja u suorganizaciji sa Zajednicom sportskih saveza i udruga Međimurske županije, Savezom školskih sportskih društava Međimurske županije te Međimurskom županijom kreće u akciju za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Iz školskih klupa na sportske tribine”.

Tijekom drugog polugodišta školske godine 2014./2015. od veljače do svibnja u dogovoru sa Ženskim rukometnim klubom Zrinski (dvorana Graditeljske škole Čakovec), Odbojkaškim klubom Međimurje Centrometal Črečan (Nacionalni gimnastički centar ATON), Nogometnim klubom Međimurje (stadion Mladost Čakovec) i Speedway klubom UNIA (stadion Milenium Donji Kraljevec) organizirat ćemo u dvoranama i stadionima dane “otvorenih vrata” i učenici i roditelji će moći besplatno na utakmicu ili utrku.

Zadatak djece, roditelja i ostalih zainteresiranih jest da ih dođe što više sa što više sportskih rekvizita (transparenti, zastave, bubnjevi, trake, majice i slično s naglaskom da se ne smiju koristiti nikakva pirotehnička sredstva) te da pošalju jednu fotografiju na kojoj se vidi kako navijaju. U natječaju mogu sudjelovati razredna odjeljenja ili dio odjeljenja od najmanje 10 učenika ili skupine učenika iz više razrednih odjeljenja, ali da ih ne bude više od 25.

Tijek događanja i kako se aktivno uključiti:

1) ČETIRI SPORTSKA SUSRETA
Sportski susreti na koje pozivamo učenike i roditelje uz besplatan ulaz jesu (kronološkim redom):

Odbojka, Mevza cup, europsko regionalno odbojkaško natjecanje, petak 13. veljače u 19:00 sati OK Međimurje Centrometal – VT Spartak Miyava ili nedjelja 15. veljače 16:00 sati OK Međimurje Centrometal – OK Mladost Marina Kaštela, dvorana Aton u Nedelišću

Rukomet, Prva hrvatska rukometna liga za žene, subota 14. veljače u 19:00 sati, Zrinski – Split, dvorana GOC-a Čakovec

Nogomet, 3. Hrvatska nogometna liga istok, nedjelja 29. ožujak u 16:00 sati, 20. kolo Međimurje – Oriolik, SRC Mladost Čakovec

Speedway, Grand Prix kvalifikacije, subota 2. svibanj, stadion Milenium Donji Kraljevec

Naveli smo termine, ali kako ponekad može doći do promjena molimo točne termine susreta pratite u lokalnim medijima, a sve detalje oko ovog natječaja pratite na portalu eMedjimurje.hr.

Prije dolaska na neki od navedenih sportskih događaja razrednik ili roditelj – voditelj e-mailom trebaju najaviti i predsjedniku Sekcije sportskih novinara Međimurja Željku Kraljiću i organizatoru (podaci su u daljnjem tekstu) svoj dolazak najkasnije dva dana uoči susreta s podacima o školi, o kojem razrednom odjelu se radi, koliko sudionika – navijača dolazi te tko je odgovorna osoba s kojom se može kontaktirati te mobitel te osobe.

Pozivamo ravnatelje da u suradnji s učenicima, roditeljima i učiteljima TZK organiziraju autobuse ili automobile za odlazak na sportska natjecanja.

Svako razredno odjeljenje može sudjelovati navijanjem na jednom sportskom događaju ili više njih. Posjetite li više sportskih događaja, pošaljete li više fotografija, veća je mogućnost za osvajanje neke od nagrada.

Kontakt osobe su:
Željko Kraljić, predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja, zeljko@emedjimurje.hr
ŽRK Zrinski – Željko Golik, e-mail zeljko.golik@ipc.hr
OK Centrometal – Jadranko Kirić, e-mail okm-centrometal@net.hr
NK Međimurje – Kristijan Hamonajec, e-mail nkmedjimurjeck@gmail.com
SK UNIA – Darija Pavlic, e-mail darija.pavlic@gmail.com

2) NAVIJANJE NA TRIBINAMA
Tijekom sportskog susreta zadatak je fotografirati razredno odjeljenje ili skupinu učenika iz više razrednih odjeljenja tijekom navijanja. Budite što bučniji i dajte pravu podršku međimurskim ekipama. Naglašavamo da navijanje bude fer i korektno te da se ne smiju koristiti nikakva pirotehnička sredstva. Sami izradite ili posudite transparente, poruke, zastavice i što god vam navijačkog padne na pamet. Sportski novinari prate sve ove susrete pa će jedan od kriterija ocjenjivanja uz fotografiju biti i glasno sportsko navijanje na tribinama zato budite što bučniji na tribinama i imajte uz sebe barem jedan transparent prema kojemu će se moći vidjeti koji ste razred ili skupina i iz koje škole.

3) NE ZABORAVITE POSLATI FOTOGRAFIJU
Nakon što završi sportski susret sudionici imaju rok od tri dana poslati fotografiju predsjedniku Sekcije sportskih novinara Međimurja Željku Kraljiću na mail zeljko@emedjimurje.hr. Kod slanja fotografije napišite o kojoj školi se radi, koje odjeljenje ili skupina (dajte neko ime skupini koja nije razredni odjel radi kasnijeg nagrađivanja, npr. Goranovci Sveti Juraj na Bregu, Orlovi Podturen i sl.) te navedite kontakt osobu i njezin broj mobitela.

4) ODABIR NAJBOLJIH I DODJELA NAGRADA
Nakon što završi neki od sportskih događaja članovi Sekcije sportskih novinara Međimurja odabrat će najbolje koji će dobiti jednu od dolje navedenih nagrada. Razredna odjeljenja ili skupine nagrađivat će se nakon svakog od sportskih događaja.

Sponzori i nagrade:

Jakopić travel – putovanje autobusom na udaljenosti najviše do 150 km od Čakovca


LifeClass Terme Sveti Martin – poludnevna ulaznica za cijeli razred ili skupinu i dvoje pratitelja



Nacionalni gimnastički centar Aton Nedelišće – posjet Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, druženje s olimpijcem Filipom Udeom, vježbanje u dvorani, jelo i piće nakon vježbe



DG Sport Prelog – dva sata na sportskim terenima DG Sporta u dogovoru s domaćinom, nakon sportskog druženja 3 jumbo pizze i piće za sve učenike



Accredo centar Zasadbreg – dvosatno besplatno druženje i korištenje rekvizita u dogovoru s organizatorom


Nadamo se da ste spremni za suradnju kako bismo što više aktivirali djecu, pružili im nova iskustva, motivirali ih na bavljenje sportom i tako direktno utjecali na kvalitetu njihova zdravlja, a navijanjem na tribinama pomoći ćemo našim ekipama da zabilježe što bolje sportske uspjehe.

Prva dva događaja su za manje od dva tjedna, već su 13, 14. i 15. veljače zato se što brže i bolje organizirajte i pomognite odbojkašima Centrometala u europskim susretima i rukometašicama Zrinskog u jednoj od presudnih utakmica za ostanak u prvoligaškom društvu.

Željko Kraljić,
predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije