Goran Karamarković i Eric Taradi zlatni u Virovitici

Treće državno prvenstvo Hrvatske u Powerliftingu održano je 24. i 25. siječnja u Virovitici na kojem su nastupali i članovi PLK Međimurje. Goran Karamarković, Ivan Lesjak, Filip Strahija i Eric Tardi su uz natjecatelje iz cijele Hrvatske dva dana odmjeravali snage.

Uz natjecanje paralelno se održavalo polaganje licenca za sudce u IPF-u, IPF certifikat koju je Ivan Međimurec kao vođa svog tima uspješno položio. Konkurencija na natjecanju je bila velika, s obzirom na veliki broj natjecatelja. No, PLK Međimurje timu to nije predstavljalo problem, pokazali su svoju snagu u velikom stilu.



Za seniora Gorana Karamarkovića, može se sa sigurnošću reći da je jedan od ponajboljih dizača u Hrvatskoj, sa svojih 71 kg podigao je u čučnju 170 kg, potisak s klupe (bench press) bio mu je 150 kg, a mrtvo dizanje 220 kg. Ti rezultati donijeli su mu 1. mjesto u Powerliftingu i Bench pressu u kategoriji do 74 kg te 2. mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja u potisku s klupe (bench press).

Junior Filip Strahija natjecao se u Powerliftingu, kategorija do 66 kg u kojoj je osvojio sjajno 2. mjesto, u čučnju je podigao 115 kg, potisak s klupe 77,5 kg i mrtvo dizanje 170 kg.



Eric Tardi kao najmlađi natjecatelj s 14 godina, natjecao se u potisku s klupe (bench press) kategorija do 93kg u kojoj je sa podignutih 65 kg osvojio 1. mjesto.

Veteran Ivan Lesjak sa svojih 58 godina na svakom nam natjecanju pokaže i dokaže kako godine nemaju ništa sa snagom te iza sebe ostavlja i puno mlađe, nažalost zbog ozljede ramena i teške viroze ovo natjecanje morao je prekinuti. Ne sumnjamo da će već na sljedećem odmjeriti snagu sa svojim kolegama.


Uz njega natjecateljski dio morao je propustiti i svima jako dobro poznat Ivan Međimurec, najbolji strongman Međimurja i šire nije se natjecao zbog ozljede nastale prošle godine na natjecanju, tu pauzu kao što smo već napisali iskoristio je za edukaciju i tako postao IPF sudac. Isto tako ne sumnjamo da ćemo i njega ne samo kao vođu tima nego i natjecatelja vidjeti u nadolazećem natjecanju.


Međimurci su i u ovom natjecanju pokazali da su u samom vrhu Hrvatskog Powerliftinga, sezona 2015. počela je jako dobro nadamo se da će tako i nastaviti te da će dečki iz PLK Međimurje osvojiti još brojna odličja. Za kraj iz kluba zahvaljuju benzinskoj postaji MATIĆ d.o.o. koja je svojim sponzorstvom olakšala put natjecateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije