Novo vodstvo sportskih novinara Međimurja

Održana je izvanredna sjednica Skupštine Sekcije sportskih novinara Međimurja – Hrvatskog zbora sportskih novinara. Nakon razrješnice dosadašnjeg vodstva jednoglasno je izabran novi predsjednik Željko Kraljić, tajnik Darko Jambrović te članovi Izvršnog odbora Josip Freiler, Mladen Grubić, Rajko Kolarek, Zlatko Premuš i Ivan Žižek.

Neki od prijedloga za plan za buduće razdoblje jesu da se nastave aktivnosti oko izbora najboljih sportaša i ekipa Međimurja u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije. Za sličan izbor novinari će biti uključeni oko izbora najboljih rukometaša u organizaciji Rukometnog saveza Međimurja.

Želja je da se stavi naglasak na rad s djecom pa je izneseno više prijedloga. U suradnji sa sportskim klubovima jednom godišnje bi se organizirao dan otvorenih vrata za djecu koji bi došli na speedway stadion na neku od utrka, na prvoligašku rukometnu utakmicu ŽRK Zrinski u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu, odbojkašku utakmicu Centrometala u dvoranu Aton u Nedelišću ili na nogometnu utakmicu na stadion Mladosti u Čakovcu. Nastojanje je da djeca posjete barem neko od sportskih natjecanja i da ih se potakne da se i oni aktivno uključe u sportske aktivnosti te da ih se tako makne od računala, televizora i sjedilačkog načina života.

U suradnji sa Zajednicom sportova i Savezom školskih sportskih klubova organiziralo bi se gostovanje poznatih sportaša u školama. U planu je i raspisivanje natječaja za najbolju školsku sportsku fotografiju gdje bi se ostvarila suradnja sa Zajednicom tehničke kulture te natječaja za najaktivniji razred, a nagrada bi bila da taj cijeli razred dobije besplatan ulaz na čakovečke bazene ili na neku kino predstavu.

Vezano uz međusobnu suradnju sportskih novinara tijekom godine organizirat će se sportska malonogometna druženja u sklopu raznih turnira. Ideja je i da se sportski novinari koji prate određeni sport aktiviraju i organiziraju sportsko druženje u kuglanju, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu i ostalim sportovima. Ako se provede samo dio ovih aktivnosti Sekcija sportskih novinara Međimurske županije ispunit će svoju svrhu u pridonošenju razvoja sporta u našoj županiji kao i podizanja sportskog novinarstva na kvalitetniju razinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije