Olimpijski i svjetski prvak dijelio priznanja košarkašima u izboru našeg portala

Završen je i četvrti po redu izbor za najkošarkaše Međimurja u izboru našeg portala emedjimurje.hr. Pehari i priznanja najboljima u prošloj sezoni dijeljeni su u tri kategorije, a to su najveća nada, najbolji igrač C-1 lige i najbolji seniorski igrač.

Ove godine dodjela nije održana u nekom restoranu kao prethodne tri, već smo odlučili da to napravimo u Murskom Središću na poluvremenu susreta Rudara i ABA ligaša Zadra povodom 40 godina KK “Rudar”. Bio je to pun pogodak jer je puna dvorana svjedočila utakmici domaćeg Rudara i jedne od najboljih hrvatskih momčadi iz Grada košarke, Zadra.

Pošto je sa momčadi Zadra u Mursko Središće doputovao i Sportski direktor KK “Zadar”, Branko Skroče koji je legenda kluba, a ima osvojeno olimpijsko i svjetsko zlato te srebro s Europskog prvenstva za reprezentaciju bivše Jugoslavije krajem 70-ih i početkom 80-ih, a bio je i tri puta najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije. Zajedno sa njim, nagrade je dijelio i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.




Prvo su na redu bili ovi najmlađi u izboru za najveću nadu, nakon njih su došli na red najbolji igrači C-1 lige, a na kraju su došli na red i najbolji seniorski košarkaši sezone. Ispod u tekstu pogledajte svih devet dobitnika ovogodišnjeg izbora i par rečenica o svakom od njih.

Nakon utakmice između Rudara i Zadra svi dobitnici priznanja i njihovi gosti imali su svečani domjenak u Caffe baru Šport u sklopu sportske dvorane u Murskom Središću.

>>> Foto galerija

Dobitnici nagrada za sezonu 2013/2014:

Najveća nada

1. Patrik Blažeka – KK “Dubravčan” Donja Dubrava (18 godina)
Prošle sezone među najboljim juniorima regije sjever potpuno je zasluženo osvojio prvo mjesto u izboru najkošarkaša sezone 2013/2014. Patrik to najbolje dokazuje ove sezone u seniorskoj C-1 ligi sjever gdje je u prva četiri kola na prosjeku od 17,5 poena po susretu i razvije se u jednog vrlo dobrog košarkaša.

2. Jakov Ivanović – KK “Donji Kraljevec” (18 godina)
Vrlo daroviti košarkaš Donjeg Kraljevca prošle je sezone bio među najboljim juniorima na sjeveru, a ove godine igra vrlo dobro seniorsku C-1 ligu u momčadi koja je najjača upravo na njegovoj poziciji ispod koša. Trenutno na prosjeku od pet koševa po utakmici.

3. Petar Fuš – KK “Kotoriba” (16 godina)
Petar je najmlađi među dobitnicima priznanja u izboru za najveću nadu u sezoni 2013/2014. Odlična prošla sezona donijela mu je transfer u prvake A-2 lige sjever, Grafičar iz Ludbrega za koje igra ove sezone kao igrač zaštićenog godišta i postiže vrlo dobrih 8,3 poena po susretu dok za matični klub, Kotoribu igra juniorsku ligu u kojoj postiže 19 poena po utakmici.



Najbolji igrač C-1 lige

1. Darko Varga – KK “Dubravčan” Donja Dubrava
Već godinama jedan od najboljih igrača Dubravčana kojeg predvodi u koševima i asistencijama. Prošle godine u ovom izboru završio kao treći. Igrač odlične tehnike i šuta potpuno zasluženo je proglašen najboljim igračem C1 lige. Svoje znanje već je počeo prenositi mlađim generacijama kluba gdje je jedan od trenera u omladinskom pogonu. Ove sezone je najbolji igrač Dubravčana koji u prva četiri kola ima isto toliko pobjeda i jedina su neporažena momčad lige. Na prosjeku je od 22,5 poena po susretu.

2. Igor Drk – KK “Mladost” Ivanovec
Prošla sezona bila mu je najbolja u dresu Mladosti u C1 ligi, a paralelno je igrao i A2 ligu za Čakovec i to vrlo uspješno. Ove sezone prešao je u redove A2 ligaša Međimurja iz Čakovca za koje igra svoju najbolju drugoligašku sezonu, a Međimurje je uz Podravac iz Virja nakon šest kola na prvom mjestu uz šest pobjeda u šestkola.

3. Pavao Gospočić – KK “Nedelišće”
Pavao već nekoliko sezona predvodi Nedelišće te nerijetko postiže po 30 i 40 poena. Stalno je u vrhu najboljih igrača i strijelaca C1 lige, a ove sezone je sa Nedelišćem na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza. Jedini poraz doživjeli su na gostovanju kod od vodećeg Dubravčana, a baš u tom susretu Pavao nije igrao pa je izostao dvoboj ponajboljih bekova u ligi između njega i Darka Varge.



Najbolji košarkaš sezone

1. Andrija Hrkač – “Iskra Svit” Slovačka
Andrija je prošle sezone potpisao za Iskru Svit iz Slovačke gdje je osvojio kup Slovačke. Bila mu je to prva sezona u inozemstvu koju je odigrao vrlo dobro. Ove sezone nezadovoljan minutažom pronašao je novi klub, također u Slovačkoj gdje igra za Novu Ves i najbolji je igrač momčadi gdje postiže 12 poena po susretu uz 2,2 skoka i dvije asistencije. Andrija je u prvom našem izboru u sezoni 2010/2011 bio proglašen za najveću nadu, nakon toga, dvije sezone kasnije, znači prošle godine proglašen je najboljim košarkašem sezone, a to mu je pošlo za rukom i sada te je prvi košarkaš u našem izboru koji je obranio naslov najboljeg.

2. Goran Fodor – KK “Slavonski Brod” i KK “Križevci”
Odlična prošla sezona je iza Gorana Fodora. Sezonu je započeo u Slavonskom Brodu, a u drugom je dijelu sezone prešao u Križevce. U jednom i drugom klubu bio je među najboljim igračima, a u prosjeku je postizao 13 poena, a bio je i drugi tricaš A-1 lige. Ubacio je 37 trica iz 88 pokušaja što je iznosilo odličnih 44,6 posto uspješnosti. U ovom izboru ima jedno treće mjesto i to u sezoni 2011/2012, dok mu je treće mjesto u sezoni 2012/2013 izbjeglo za milimetar. Dobra prošla sezona donijela mu je transfer u Slovačku Iskru Svit gdje mu je trener Hrvat Rudolf Jugo koji je Zadru donio prvi naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2004/2005.

3. Luka Prprović – KK “Grafičar” Ludbreg
Luka je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača i strijelaca Grafičara iz Ludbrega koji je bio prvak A2 lige sjever i plasirao se u kvalifikacije za A1 ligu. Također su osvojili i kup “Krešimira Ćosića” regije sjever. Dobrim igrama Luka je nastavio i u ovoj sezoni, a u utorak su slavili u finalu kup-a regije sjever protiv Međimurja u Čakovcu pa je tako u svoje vitrine dodao još jedan trofej.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije