Završni turnir u rukometu na pijesku u Čakovcu

Proteklog je vikenda u Čakovcu održan završni turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. U Čakovcu su se okupile najbolje hrvatske ekipe u muškoj i ženskoj seniorskoj i muškoj juniorskoj konkurenciji.

Turnir je započeo u petak kada se održalo natjecanje u juniorskoj kategoriji na koje se prijavilo pet ekipa: tri domaće ekipe, ekipa susjeda iz Varaždina te ekipa BHC Sesvete. Igralo se po sistemu svaki sa svakim te su se u finalu susrele ekipe BHC Čakovec 1 i BHC Čakovec 2. Finale je bilo vrlo uzbudljivo te se nakon 1:1 u setovima prešlo na raspucavanje gdje su se spretniji pokazali igrači BHC Čakovec 1. Treće mjesto zauzela je ekipa BHC Sesvete.

Seniorski dio turnira počeo je u subotu ujutro i trajao do kasnih noćnih sati te se nastavio u nedjelju. Ukupno je u seniorskoj konkurenciji sudjelovalo šest ženskih i deset muških ekipa, među kojima su kao dio priprema za nadolazeća prvenstva sudjelovale Reprezentacije Hrvatske, muška seniorska, koja se sprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u srpnju ove godine, te juniorske muška i ženska koje su se pripremale za Europsko prvenstvo u Španjolskoj koje se održava ovog vikenda , te im ovim putem svima želimo sreću i što uspješniji rezultat. BHC Čakovec nastupio je na turniru s dvije ekipe u muškoj te jednom ekipom u ženskoj kategoriji.

S obzirom na vrlo dobre rezultate u proteklom dijelu sezone od prve ekipe Čakovca očekivao se rezultat koji bi ih zadržao na trećem mjestu u Prvenstvu Hrvatske. Ipak je pritisak i domaći teren bio prevelik zalogaj za ovu mladu ekipu koja se od natjecanja oprostila u četvrtfinalu porazom od kasnijeg pobjednika Detona iz Zagreba te turnir završila na petom mjestu, a time nažalost izgubila treće mjesto u ukupnom poretku u Prvenstvu Hrvatske.BHC Čakovec 1 nastupio je u sljedećem sastavu: Alen Lacić, Luka Bašek, Tibor Tkalčec, Karlo Korent, Jurica Potičnjak, Jurica Lovrek, Filip Goričanec, Deni Slaviček, Karlo Obadić i Patrik Jambrović.

 
Druga ekipa, BHC Čakovec 2, sastavljena uglavnom od juniora, pokazala se vrlo dobrom i svojim igrom pokazala da se u budućnosti vrlo ozbiljno može računati na njih. U svojem prvom nastupu u ovakvom sastavu izborili su prolazak skupine te se plasirali u četvrtfinale gdje su zaustavljeni od ekipe BHC Dubrava te na kraju natjecanje završili na vrlo dobrom osmom mjestu. Za BHC Čakovec 2 nastupili su: Saša Jarni, Martin Bralić, Luka Sklepić, Bruno Levak, Ivan Srnec, Filip Jakšić, Fabijan Farkaš i Boris Horvat. U ženskoj konkurenciji ekipa BHC Čakovec, u sasvim novom sastavu nažalost nije izborila prolazak u četvrtfinale. Za BHC Čakovec nastupile su: Katarina Gujić, Karin Mačinković, Anamarija Tonković, Ivana Šarlija, Tijana Tkalčec, Pavla Haramina i Melani Haček.

Dvostruki pobjednici turnira a ujedno i dvostruki Prvaci Hrvatske su cure i dečki iz kluba  Detono Zagreb! Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su dečki iz BHC Sesveta, dok su treći bili dečki iz KRP Sokola. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto osvojile su cure iz BHC Dubrava, a teće je pripalo curama iz Chemo Profila Zagreb.

Najboljim pojedinicama turnira proglašene su sljedeće igračice:
Kružni napadač: Valantina Zver (Chemo Profili Zagreb)
Lijevo krilo: Ivana Benko (Detono Zagreb)
Vratar: Ivana Čović (Detono Zagreb)
Marker: Iva Ercegovac (BHC Dubrava)
Desno krilo: Ria Haček (BHC Dubrava)
Najkorisnija igračica turnira: Lucija Kelava (Detono Zagreb)

“Odigrale smo najnapetiju i najvažniju utakmicu Prvenstva Hrvatske odnijevši pobjedu znajući da time zapravo i postajemo prvakinje Hrvatske. Nemogu riječima opisati koliko sam sretna postignutim rezultatom i iznimnom igrom svojih suigračica. Teško je izdvojiti pojedince jer iza ovog uspjeha stoje apsolutno sve Detonatorice. Gušt mi je bilo igrati u takvoj atmosferi i iznimno mi je drago što smo ostvarili zacrtani cilj, naslov Prvaka Hrvatske”, izjavila je kapetanica Detono Zagreba, Lucija Kelava.

Najboljim pojednicima turnira proglašeni su sljedeći igrači:
Kružni napadač: Matej Semren (KRP Sokol)
Lijevo krilo: Marko Hranilović (Detono Zagreb)
Vratar: Ivan Udovičić (BHC Sesvete)
Marker: Ivan Dumenčić (BHC Dubrava)
Desno krilo: Mario Lacković (BHC Sesvete)
Najkorisniji igrač turnira: Ivan Jurić (Detono Zagreb)

“Još jedno Prvenstvo Hrvatske je iza nas, kao i klupska sezona rukometa na pijesku s kojom sam iznimno zadovoljan. Nakon osvojenog Europskog Klupskog prvenstva, titulu smo po sedmi puta zaredom osvojili i u domaćem natjecanju, čime smo stekli pravo sudjelovanja na Kupu prvaka, koje će se početkom studenog održati na Kanarskom otočju. Nakon klupskih, slijede reprezentativne obveze te pohod na svjetsku titulu na prvenstvu koje će se održati u Brazilu krajem srpnja”,  izjavio je reprezentativni vratar Detonatora David Henigman.

Ovim je turnirom završilo Prvenstvo Hrvatske, no turniri i borba za poredak na EBT ljestvici se nastavljaju već ovog vikenda kad dečki BHC Čakovca putuju na turnir na Balaton. Organizacija i održavanje ovog turnira već četvrtu godinu zaredom , dokaz je da je sport ljubav, dokaz da je sport zajedništvo, iskren i bez iskvarenosti, prepun pozitivnih emocija i odlične atmosfere te bismo ovim putem željeli  ko klub zahvaliti svim ljudima koji su uz nas , koji su nam pomogli u bilo kojem smislu da organiziramo ovaj turnir, sudjelujemo na svim ostalima i što je najvažnije da sve ekipe dođu i odu s osmijehom iz Čakovca. Hvala vam što ste dio naše ljetne priče!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije