Košarkašice Radosti U12 viceprvakinje Hrvatske

Mlade košarkašice Radosti susrete u skupini D otovrile su pobjedama nad Šibenikom 40:13 i nad Orkom Zagreb 37:21.  Kao prvakinje skupine spajaju se sa skupinom C i prenose bodove, uz njih prolazi i Orka. U četvrtfinalnoj skupini F pobjeđuju Drnje 30:10 i gube od Medvešćaka 40:28. Dalje u polufinale prolaze kao drugoplasirani u skupini F i u polufinalu se križaju s Rheom, prvoplasiranom ekipom u skupini E i uz Medveščak jedinom neporaženom ekipom na prvenstvu.

Polufinale: ŽKK RHEA IMOTSKI – ŽKK RADOST 50 : 52

Dramatično polufinale u kojem je rezultat varirao iz četvrtine u četvrtinu, Radost gubi na poluvremenu, ali se vraća u nastavku i vode  5-6 razlike. No umjesto da prednost povećaju opet slijedi pad i 3 minute prije kraja gube 6 poena razlike. Još uvijek gube 4 poena 30 sekundi do kraja, no obrana više ne dopušta da suparnice zabiju, a s crte slobodnih bacanja do izjednačenja ih dovode sa po dva precizna ubačaja prvo Simona Zdolec, a nakon nje u idućem napadu Karla Škoda. Šokantnih 10 sekundi do kraja, napad Rhee. Loptu njihovoj najboljoj igračici izbija najmlađa na terenu Nika Rodek, hvata ju Simona Zdolec koja prosljeđuje dugu loptu Karli Škodi, a ona već na ziceru ipak asistira Valeriji Štrukelj koja sa zvukom sirene pogađa za veliku pobjedu i veliki uspjeh.

Finale: ŽKK RADOST – ŽKK MEDVEŠČAK 41 : 63

Nažalost ekipa Medveščaka bila je fizički predominantna i igrački preuigrana da pokušaju igrčice Radosti napraviti potpuno iznenađenje prvenstva. Jednostavno nisu imali rješenja za odličnu ljevakinju Kolovrat (najbolji strijelac PH) i igračicu, inače ŽKK Dubrava Perić (najbolja igračica PH), a još su i bili opterećeni faulovima. Velika borba krasila je sve naše djevojčice do kraja i upravo na tome treba im najviše čestitati.

KONAČNI POREDAK:
1. ŽKK MEDVEŠČAK
2. RADOST ČAKOVEC
3. RHEA IMOTSKI
4. SPLIT
5. NOVI ZAGREB
6. ORKA ZAGREB
7. TREŠNJEVKA 2009
8. DHP DRNJE
9. ŠIBENIK
10. VODICE
11. MURSA OSIJEK
12. ŠK MEDVEŠČAK
13. CROATIA 2006

U najboljoj petorci turnira bile su dvije igračice Radosti: Karla Škoda i Valerija Štrukelj

Titula viceprvakinja Hrvatske koja u radu s najmlađima dolazi nakon tri godine kada je generacija 1999. osvojila naslov prvakinja Hrvatske veliko je priznanje za rad u klubu i sam klub, grad i županiju pa se nadamo da će to prepoznati i čelni ljudi i sponzori. Ovo je velik uspjeh za djevojčice, ako uzmemo u obzir da se veliki broj klubova ne odazove na prvenstvo, već se spajaju jedni s drugima. Među 4 najbolje ekipe bili su jedini klub sa svojim igračkim kadrom te najmlađa (najmlađa igračica Vida Novak 2006.) i najniža ekipa. Bez obzira na to, borba i vjera u što bolji rezultat krasila je naše cure do samoga kraja i s pravom možemo biti presretni ovim rezultatom, a da se igralo bez spajanja ekipa, bez srama možemo reci da bi i rezultat bio drugačiji. Veliko bravo za sve cure.

Za ekipu su nastupile: Zara Krištofić, Elena Janković, Lucija Kovačić, Nikoa Rodek, Vida Novak, Nikolina Valkaj, Valerija Štrukelj, Karla Škoda, Simona Zdolec, Hana Mađar i Nela Balent.  Ovim putem pozivaju sve djevojčice koje se žele baviti košarkom da se upišu u program Škole košarke Radost, a sve informacije mogu dobiti na broj trenerice Dejane Balog 098 588 120.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije