Spektakl za 50 godina: Prvi krug obilježavanja počinje u četvrtak

Utakmica NK Spartak M. Subotica i FK Spartak Subotica!

Nogometni klub Spartak Mala Subotica ove godine slavi 50. godišnjicu od osnutka kluba i tom prigodom u lipnju i srpnju priprema obilježavanje proslave uz brojna događanja.

Program za lipanj 2014.

Prva proslava 50. obljetnice kluba počinje u lipnju, točnije u četvrtak 12. lipnja kad je predviđeno otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu i utakmica Brazil – Hrvatska. Fešta počinje u šatoru postavljenom kraj igrališta u Maloj Subotici uz besplatan grah, velik izbor pića te organizirano gledanje utakmice na velikom ekranu.

Idući dan u petak 13. lipnja utakmicu će odigrati mlađe generacije NK Spartaka protiv NK Podravine iz Ludbrega. Za taj dan zakazana je i svečana sjednica kluba u Domu kulture Mala Subotica povodom 50. obljetnice, na koju su pozvani svi bivši predsjednici, bivši i sadašnji igrači, navijači i simpatizeri. Uz prigodan program i slikovnu prezentaciju ljudima zaslužnim za doprinos i promicanje kluba podijelit će se prigodne nagrade. Nakon sjednice organiziran je besplatan gulaš te fešta pod šatorom uz grupu Zabranjena zona.

U subotu 14. lipnja na rasporedu je turnir mlađih uzrasta U-15  koji počinje od 9 i traje do 16.30 sati. Nakon toga u 18 sati veterani NK Spartak igraju prijateljsku utakmicu sa selekcijom veterana Međimurja. Fešta se nastavlja pod šatorom uz TS Frikovi. U ponudi će biti brojna jela sa roštilja.

U nedjelju 15. lipnja odigrava se turnir mlađih uzrasta U-7 i U-8 od 9 do 16.30 sati. Od 18 sati seniori NK Spartaka odigrati će prijateljsku utakmicu protiv selekcije seniora Međimurja, a svi se nakon utakmice sele pod šator na zabavu uz Vulkan bend koji tog dana proslavlja svoj jubilej 35 godina postojanja

Program za srpanj 2014.

U srpnju program obilježavanja počinje od petka 4. srpnja kad se održavaju Dani općine Mala Subotica u organizaciji NK Spartak. Predviđena je sjednica Općinskog vijeća, a nakon toga zabava uz bend uživo pod šatorom ispred Doma kulture.

Idući dan u subotu 5. srpnja odigrava se cjelodnevni općinski turnir nogometnih klubova općine, a navečer je nova fešta uz glazbu uživo.

U srpnju na prijateljsku utakmicu dolazi srpski prvoligaš FK Spartak Subotica (Foto: Fkspartakzlatiborvoda.com)

U nedjelju 6. srpnja tražit će se karta više: Prijateljska utakmica NK Spartak – FK Spartak!

Točka na “i” obilježavanja 50. godišnjice kluba je dolazak u Malu Suboticu trenutno šestoplasirane ekipe u prvoj srpskoj Jelen Super Ligi, kluba s kojim se NK Spartak pobratimio 19. ožujka 1974. godine i s kojim je odigrao prije rata dvije prijateljske utakmice.

Naravno, riječ je o prvoligašu FK Spartaku Zlatibor Voda iz Subotice koji će na igralištu Jagodišće u Maloj Subotici uz velik interes hrvatske i srpske javnosti po prvi puta nakon rata gostovati u Hrvatskoj i na poziv NK Spartaka odigrati prijateljsku utakmicu u nedjelju 6. srpnja.

To će zasigurno biti i utakmica i posjeta kakvu Spartak već dugo ne pamti. Vidimo se!

Najnovije