Disc golf promotivni turnir za početnike u Toplicama Sveti Martin

Disc golf je sport koji se u svijetu igra već više od 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te Sjevernoj Europi. Popularnost ovog sporta u Finskoj može se usporediti s popularnošću odbojke ili rukometa u Hrvatskoj.

U posljednjih nekoliko godina sport se počeo širiti i u južnom djelu Europe pa su tako uređeni prvi tereni u Mađarskoj i Sloveniji, a u 2014. godini u planu je i uređenje nekoliko terena u Hrvatskoj, među kojima će biti i teren u Spa&Sport resortu Sveti Martin.

Princip igre u disc golfu je vrlo sličan onom klasičnog golfa. Razlika je u tome što umjesto udaranja loptice palicom, igrači bacanjem posebno dizajniranih letećih diskova (frizbija) pokušavaju pogoditi disc golf koš. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi, koji na tržište dolaze različitih težina i s različitim karakteristikama leta. Igraču početniku a rekreativnu igru dovoljna su tek dva osnovna diska koji se mogu kupiti po cijeni od 65 kuna.


Promotivni turnir za početnike

Tvrtka Lagoda disc golf te Spa&Sport resort Sveti Martin organizirati će u subotu, 31. svibnja 2014. promotivni disc golf turnir, prvenstveno namijenjen početnicima i osobama koje do sada nisu imale priliku isprobati ovaj sport, ali sudjelovati će i iskusniji igrači.

Za sudjelovanje u turniru plaća se kotizacija u iznosu od 50 kuna, a uključuje najam 2 diska potrebna za igru te ručak. Natjecanje će se odvijati u četiri kategorije i to muški i žene za iskusnije igrače te muški i žene početnici. Najboljim sudionicima u svakoj kategoriji dodjeliti će se priznanja i nagrade.

Broj sudionika na turniru ograničen je na 48, a prijave su moguće putem emaila: info@lagoda.hr ili na dan turnira od 9 sati, ukoliko bude slobodnih mjesta. Više informacija možete pronaći i na internet stranici www.lagoda.hr ili putem Facebook događanja “Disc golf turnir Sveti Martin”. Turnir će se igrati u dvije runde po 12 staza te finalnim dijelom za pet najboljih natjecatelja.


Program turnira
:

od 9:00 prezentacija sporta i podučavanje početnika
10:30 sastanak s natjecateljima
11:00 početak 1. runde
13:00 ručak
14:15 sastanak s natjecateljima
14:30 početak 2. runde
16:45 finalno natjecanje
17:15 podjela nagrada i priznanja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije