Kaja Sabol i Tin Furdi zlatni na HPS Grand Prixu u Zagrebu

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba, Kaja Sabol, Antonio Šantek, Niko Novak, Marko Lovrek, Marko Kereta i Tin Furdi s trenerom Goranom Kolarićem, prof. nastupili su na 7. plivačkom mitingu “Žabac” u Zagrebu. To je peto  po redu, prvo u velikom 50m bazenu Grand prix natjecanje za kadete i mlađe kadete u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i klubova, ovaj put je to bio plivački klub Mladost iz Zagreba.

HPS mini Grand prix je namijenjen mlađim plivačima  i pomoću njega HPS dodatno želi naglasiti  kako u ovoj fazi razvoja plivači i plivačice moraju razvijati aerobnu bazu (800 m i 400 m slobodno) i trenirati sve četiri plivačke tehnike (leđno, prsno, leptir i kraul). Natjecatelj ima pravo nastupiti na  svim natjecanjima Grand prix, a za ukupan plasman zbrajaju se najbolji plasmani na 6 natjecanja.

Na natjecanju je nastupilo 309 plivača i plivačica iz 21 kluba. Natjecanje se održalo u kategoriji kadeta i mlađih kadeta. Najuspješniji plivači ČPK-a bili su Kaja Sabol sa četiri osvojene medalje i Tin Furdi sa dvije osvojene medalje.

Rezultati:
Kaja Sabol: 1. mjesto u disciplini 400 m slobodno, 2. mjesto u disciplini 100 m leđno, 3. mjesto u disciplini 200 m leđno, 2. mjesto u disciplini 200 m mješovito

Tin Furdi: 1. mjesto u disciplini 200 m slobodno, 2. mjesto u disciplini 100 m slobodno, 10. mjesto u disciplini 100 m leđno, 8.mjesto u disciplini 200 m leđno

Marko Kereta: 6. mjesto u disciplini 100 m leđno, 8. mjesto u disciplini 200 m leđno

Antonio Šantek: 8. mjesto u disciplini 200m leđno

U ukupnom (zbroj bodova sve četiri discipline ) poretku na “Žabac” Grand prix mitingu Kaja je zauzela odlično 2. mjesto.
Poredak:
1. Lorena Jerebić – Zagrebački plivački klub
2. Kaja Sabol – Čakovečki plivački klub
3. Bruna Lokas – More Šibenik
4. Nika Pancirov – Sisak Janaf
5. Nikita Baraba – Jadera Zadar

Sljedeći po redu HPS mini Grand prix “Festival plivanja” održati će se 26./27. travnja 2014. u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije