Uručena sportska oprema malonogometnom klubu Štrigova

U petak je u Štrigovi u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije, prodijeljena sportska oprema malonogometnom klubu iz Štrigove. Opremu je donirala središnjica ove udruge, a pored sportaša prigodne poklone dobili su i učenici koji su pokazali najbolje poznavanje događaja iz Domovinskog rata.

Riječ je o projektu pod nazivom “Djeca hrvatskih branitelja ulici NE, a sportskim klubovima DA”, kojim ova udruga oprema s kompletnom sportskom opremom, a djeci hrvatskih branitelja daruje nogometne lopte. Opremu je podijelila pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDRRH Dubravka Kutleša Herljević.

Tom je prilikom kazala da je UDVDR je najveća hrvatska braniteljska udruga s više od 200.000 članova organiziranih u 540 klubova i ogranaka. Ovom i drugim akcijama žele pomoći djeci branitelja, ali i svim građanima tako da potiču zdrav način življenja.

Zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović rekao je da Međimurska županija podržava ovakve akcije jer najmlađe podsjećaju da smo slobodu krvavo stekli. S braniteljskim udrugama s međimurskog područja kvalitetno se surađuje, financijski se potpomažu predloženi projekti, aktivno se sudjeluje u obilježavanju obljetnica, a mnogo se radi i na senzibiliziranju javnosti za probleme koje u svakodnevnom životu branitelji imaju. Udruga je uručila i knjge i slikovnice Dječjem vrtiću “Kocika” iz Štrigove.

Na svečanosti su pored zamjenika Vidovića i pročelnice Kutleša Herljević, sudjelovali i načelnik Općine Štrigova Stanko Rebernik, potpredsjednik UHDVDR za Sjevernu Hrvatsku Đuro Crkvenac, predsjednik Podružnice Međimurske županije UHDVDR Stjepan Horvat te predsjednik Ogranka Štrigova UHDVDR Branko Gregorinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije