NK Vidovčan u jesenskom dijelu promijenio čak tri trenera!

U klupskim prostorijama protekle subote, 21. prosinca održana je redovna izvještajna godišnja skupština NK Vidovčan Donji Vidovec. Dugogodišnji predsjednik kluba Blaž Jakupak u izvješću o radu za 2013. godinu istaknuo je kako godinu neće pamtiti po posebnim rezultatima ni u jednoj kategoriji.

Najviše se očekivalo od seniorskog sastava koji se natječe u II.ŽNL-istok u kojoj su u proljetnom dijelu jedva izbjegli ispadanje, a ni nakon jesenskog dijela natjecanja situacija nije nimalo bolja. Unatoč tome rekao je kako ostanak u ligi ne bi smio biti upitan. Spomenuo je investicijska ulaganja  koje su stvorile uvjete u klupskim prostorima na kojima bi im mnogi mogli zavidjeti, a u to su klupskog proračuna i pomoć Općine utrošili 250.000 kuna.

– Mi igračima stvaramo uvjete, a oni nama ničim ne vraćamo – zaključio je svoje izvješće Jakupak. Seniorski sastav je kroz jesenski dio promijenio čak tri trenera. S njima je počeo raditi Srećko Gabaj koji ih je napustio nakon četvrtog kola. Nakon toga ih je preuzeo Ivan Vidović koji je ostavio momčad četiri kola prije kraja.

– Bilo je to poslije utakmice s Dravom Donji Mihaljevec u kojoj je momčad nije ništa pokazala. Četvrt stoljeća sam uz ovaj klub, ali tako sramotnu igru nisam nikada vidio. Smatram da je osnovni razlog slabih rezultata neredovito treniranje, izuzev Varge, Matulina i Lukše, te je upozorio kako je situacija u momčadi kritična i ozbiljna. Poslije njega momčad je privremeno vodio igrač-trener Danijel Nemet.

Ivica Gabaj, trener mlađih uzrasnih kategorija je pohvalio rad pionira, no s juniorima je nezadovoljan i oni su preslika seniora pa ne vidi svijetlu budućnost iz ovih redova za popunjavanje seniorskog sastava. Ivan Vidović je govorio o igrama veterana kazavši kako su oni kroz godinu imali dva perioda, relativno loš u proljetnom dijelu, zbog izostanka ključnih igrača s utakmica, i sjajnu jesen gdje su u Veteranskoj ligi MNS-istok prvaci.

Predsjednik Jakupak pozvao je na sveopću mobilnost igračkog kadra kojem su neophodna neka pojačanja te je obznanio kako će u proljetnom dijelu natjecanja momčad voditi DamirUjlaki iz Kotoribe. Na skupštini je podijeljeno desetak zahvalnicama tvrtkama i pojedincima koji su posebno pomogli klupski rad.

Općinski načelnik Josip Grivec je rekao kako bi volio da prvenstvenu ljestvicu seniorskog sastava gleda obrnuto okrenutu te je dodao kako se Općina maksimalno zalaže kako bi mladima pružila sve potrebne uvjete. Na skupštini su bili klupski članovi, simpatizeri, predstavnici drugih mjesnih udruga i gosti, a mahom su izostali oni o kojima se je najviše govorilo-igrači.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije