Čakovec prvi u Glini, Roko Sorić predsjednik Međimurja

Čakovec prvi u Glini

Košarkaši Čakovca, prvaci A-2 lige sjever iz prošle sezone gostovali su 04. kolovoza u Glini na 3. Međunarodnom seniorskom košarkaškom turniru 2013. Turnir se igrao povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline.

Čakovec je tako u sklopu predsezonskih aktivnosti i priprema za novu sezonu igrao na turniru uz sljedeće momčadi: KK “Mala Glina” Glina, KK “Petrinja”, KK “Krajišnik” Velika Kladuša.

Turnir se igrao na vanjskom terenu sportskog parka Grada Gline, a uvjeti za igru bili su vrlo teški zbog enormnih vrućina. Čakovcu je bilo tim teže jer je na turniru nastupio sa samo šest igrača, a igrali su: Stjepan Kranjčec, Mislav Kranjčec (mlađi kadet), Matija Markulija (junior), Dino Goleš, Andrej Prošev i Bruno Kovačić (veteran 55+). Trener je bio Milan Bošnjak.

Čakovec je osvojio prvo mjesto i prema riječima najstarijeg igrača i trenera koji je prošle sezone vodio Čakovec, prof. Brune Kovačića, osvjetlao obraz Međimurske košarke na jakom i odlično organiziranom turniru. Prvo su susret odigrali Krajišnik i Mala Glina, a slavili su domaćini rezultatom 55:65. Nakon njih su na teren izašli Čakovec i Petrinja, a slavio je Čakovec rezultatom 51:45.

Krajišnik je bio bolji od Petrinje u susretu za treće mjesto rezultatom 67:52. Čakovec je u finalnom susretu bio bolji od domaćina, Male Gline rezultatom 66:51 i tako zasluženo osvojio turnir. Igralo se 4×8 minuta čiste igre, a uvjeti za igru bili su stvarno ekstremni.

Za pohvalu je svaki član ekipe , kao i trener na klupi koji su uspjeli ne samo doći na turnir, jer veći dio igrača iz raznih razloga nije bio u mogućnosti sudjelovati u ovoj akciji, već na kraju i osvojiti turnir, rekao je prof. Kovačić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Stjepan Kranjčec iz redova Čakovca dok je Mislav Kranjčec proglašen za najmlađeg igrača turnira (13 godina). Bruno Kovačić proglašen je najstarijim igračem turnira (55 godina).

Odličnu igru pod košem pružio je Andrej Prošev, kao i Dino Goleš na svim pozicijama koje je trebalo u datom trenutku popunjavati. Opći je dojam da smo prikazali najljepšu i najučinkovitiju igru na turniru. Podijeljeni su pehari, medalje i za individualne rezultate, posebna priznanja. Sve u svemu odličan uvod u novu sezonu koja službeno za KK “Čakovec ” započinje 16. kolovoza. Trenutno traje predpripremni dio gdje se radi individualno sa pojedinim igračima i priprema ih se za početak priprema, nadodao je prof. Kovačić.

Na naš upit ako su Čakovec napustili samo Luka Prprović i Matija Novak, dobili smo sljedeći odgovor: “Samo? Ipak je Luka bio prvi igrač u ekipi u zadnje dvije sezone . Da, on je otišao i drago mi je za njega da je jedan od rijetkih igrača za kojeg bi bilo mjesta u gotovo svakom A1 ligašu, ovisno tko je trener. Jer, svaki trener ima svoj film, pa prvo novog igrača u ekipi pokuša “svesti” po svojem filmu, gleda minuse a ne pokušava ga učiniti boljim u tim minusima, plus ono što već ima i zna. Za Matiju Novaka-Medu je plus što odlazi u “Grafičar”  jer to je napredak u karijeri, plus sigurno ulaze u A1 ligu jer imaju para. Sretno i jednom i drugom, a što se KK “Čakovca” tiče, za sada još ne izlazimo s detaljima rostera igrača, ali biti će zanimljivo vidjeti tko će u novoj sezoni braniti boje kluba. Stvar je na treneru i predsjedniku kluba, no bit će sasvim ok. Pripreme započinju službeno 16. kolovoza na Pedagoškoj akademiji u 18,00 sati”, za kraj nam je rekao prof. Kovačić.

Roko Sorić novi predsjednik KK Međimurje

Prošlogodišnji trener seniora Međimurja, prof. Roko Sorić u novu sezonu ulazi kao predsjednik kluba, a na toj je poziciji zamijenio bivšeg igrača i legendu kluba Đorđe Gaćešu. Ime trenera koji će u novoj sezoni voditi Međimurje još nije poznato, a sa pripremama za novu sezonu kreće se 19. kolovoza.

Roko Sorić – trener pa predsjednik KK Međimurje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije