Velika nagrada Hrvatske prekinuta nakon pete utrke

S obzirom kakvo je vrijeme ova utrka dočekala, Velika nagrada Hrvatske ili kao 50. utrka na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu ipak se održala. Ne u cijelosti, ali…

Organizator Speedway Club Unia svojom upornošću su dokazali da i u ovakvim uvjetima s tolike količine kiše koja je padala cijeli dan, mogu itekako pripremiti vrhunsku stazu. Kiša je padala i na početku te je početak i odgođen za pola sata. Kiša je i dalje padala, preskočen je dio planiranog ceremonijala. Nakon toga poslani su vozači da preispitaju stazu kako bi se odlučilo može li se utrka odvijati.

Nakon četvrte utrke još detaljnije se pripremala staza s dovozom svježeg materijala, kojeg je teška mehanizacija nabijala, ali na razočarenje publike to je i potrajalo. Nakon toga je napravljena naizgled dobra staza te je uslijedila peta trka.

Četvorka je krenula, ali već u drugom zavoju nedovoljno iskustvo vozača je pokazalo svoje. Motor je preletio zaštitni jastuk i prvu ogradu, a stradao je mladi Karlo Majnić koji je ostao ležati ispod zračnog jastuka te je odvezen u županijsku bolnicu. Nakon toga zbog sigurnosti ostalih vozača organizator je odlučio prekinuti utrku. Mnogi gledatelji vjerojatno su bili razočarani tim prekidom, ali mislimo da je sigurnost ipak na prvom mjestu, piše dragec.net.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije