Čakovčanke osvojile prvi EBT turnir!

Prošli vikend održan je posljednji turnir Prvenstva Hrvatske, Čakovec Open 2013. Kao domaćini turnira BHC Čakovec je nastupio s jednom ekipom u ženskoj kategoriji i dvije ekipe u muškoj kategoriji. O rezultatima i poretsku smo pisali neposredno nakon turnira, a sada donosimo još pojedinosti o čakovečkim ekipama.

U muškoj kategoriji ekipa BHC Čakovec Euroherc nastupila je u grupi B protiv ekipa BHC Dubrava, Sokol i Chemo profili Zagreb. Prve utakmice ekipe na pjeskaškim terenima donijele su sve poraze u grupi, ali igra je iz seta u set bila sve bolja te je osvojen set protiv ekipe Chemo profili Zagreb. U četvrtfinalnoj utakmici susreli su se s pobjednikom turnira ekipom Detono Zagreb te su oba seta uvjerljivo otišla na stranu viceprvaka Europe.

BHC Čakovec Euroherc: Hamonajec, Blagus, Goleš, Hranilović, Kovačević, Horvat, Levak, Bakšaj, Škrobar

Ekipa BHC Čakovec nastupila je u grupi A protiv ekipa BHC Sesvete, White boys, Detono Zagreb i Let cepelin Toma-soft. U grupi su ostvarili 3 pobjede nakon raspucavanja i poraz protiv ekipe Detono Zagreb te kao drugoplasirani prošli u četvrtfinale gdje su igrali protiv ekipe Chemo profili Zagreb. U četvrtfinalnoj utakmici prvi set je izgubljen na zlatni gol, dok su drugi set pobijedili rezultatom 18:16. Rulet raspucavanja otišao je na stranu ekipe Chemo profili i time su završili nastup na turniru.

BHC Čakovec: Korent, Bašek, Potočnjak, Jambrović, Sklepić, Slaviček, Bedić, Lovrek, Obadić, Lacić

U ženskoj konkurenciji osvojen je prvi turnir EBT serije i Prvenstva Hrvatske! Na turniru su sudjelovale 3 ekipe pa se igralo dvokružno. Prvi dan donio je pobjedu na raspucavanje protiv ekipe Chemo profili i poraz od ekipe Detono Zagreb. Drugi dan opet je usljedila pobjeda protiv Chemo profila i ključna utakmica protiv ekipe Detono Zagreb koju su pobijedili rezultatom 2:0. Osvajanje turnira osiguralo im je treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske i prve EBT bodove ženskoj konkurenciji. Uz osvojeni turnir, imali su i tri igračice u šestorci turnira. Simona Hajduk kao najbolja vratarka, Ines Domjan kao najbolji pivot turnira i Ria Haček kao MVP turnira. Sastav: Hajduk, R. Haček, M. Haček, Haramina, Domjan, Furjan, Krpina, Livaić.

Čakovčanke proslavljaju osvajanje prvog turnira: Hajduk, R. Haček, M. Haček, Haramina, Domjan, Furjan, Krpina, Livaić

Patrik Jambrović (košarkaš): Rukomet na pijesku mi se svidio već u prvom susretu s njim jer je atraktivan zabavan i uz to dosta ozbiljan. Kao košarkaš mogu reći da ta obilježja ima i košarka. Ovaj turnir je bio do sad najbolje organiziran turnir na kojima sam ja bio jer na nekojim turnirima nije bilo niti glazbe, a niti hrane za kupiti u blizini igrališta dok je ovdje bilo svega i svačega točno pokraj igrališta pa čak i bazen. Sve u svemu velike pohvale organizatorima.

Melani Haček BHC Čakovec (plesačica): Bavila sam se plesom 17 godina i kako su mi svi u kući rukometasi nekako sam i ja završila s rukometnom loptom u ruci, ali na pijesku.  Problema s piruetama nije bilo, više je bilo s hvatanjem i bacanjem lopte pa šutiranjem na gol, ali kako mi je ovo sad vec treća godina i imam uz sebe sestru, rukometašicu, na terenu koja mi puno pomaže, i odličnog trenera,  mogu reći da više toliko i ne razmišljam o tim osnovnim stvarima i mogu uživati na terenu, jer ovaj sport to i je. Druženje, uživancija, zabava, atrakcija, postoji onaj pravi sportski duh koji se nažalost u ovom svijetu popularnim sportovima sve više i više gubi. Odlazimo na turnire kroz ljeto, što u Hrvatskoj što u inozemstvu, lijepo nam je, družimo se, a to je najbitnije, a i rezultati u takvom prepozitivnom  timu i klubu dolaze sami od sebe. Ovo nam je prvo klupsko osvajanje turnira, a samim time i odličan poredak u Prvenstvu Hrvatske (3.mjesto). Osobno, moja prva medalja, sigurno će mi ostati urezana u pamćenje i predivna i neopisiva uspomena zauvijek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije