A-1 kvalifikacije Čakovec završio porazom

Košarkaši Čakovca završili su porazom ovogodišnje kvalifikacije za popunu A-1 lige. Zadnje kolo gostovali su kod prvaka kvalifikacija i novih prvoligaša, GKK Šibenik. Domaći su košarkaši slavili s uvjerljivih +22, a Čakovcu za utjehu ostaje podatak da su dvije četvrtine odigrali nerješeno.

Spomenimo da je drugo mjesto osvojila momčad Škrljeva, a to znači da će oni odigrati još dvije kvalifikacijske utakmice protiv predposljednje momčadi A-1 lige, Križevaca. Bolji iz ta dva susreta biti će sljedeće sezone prvoligaš. Mi ćemo navijati za Križevce gdje igraju naša dva košarkaša, Andrija Hrkač i Goran Fodor.

GKK Šibenik-Čakovec 88:66 (15:15, 30:21, 17:17, 26:13)
Čakovec: Novak M. 25, Prprović 17, Drk 12, Juras 9, Momčilović 3, Terek, Fečkeš, Dovečer, Horvat, Novak N.

Prvu četvrtinu naši su košarkaši odigrali dobro, pružali su dobar otpor, a četvrtina završava s neriješenih 15:15. Drugi period Šibenik igra puno bolje u napadu pa se na poluvrijeme odlazi s devet poena razlike u njihovu korist. Čakovec je u trećoj četvrtini opet pružao dobar otpor domaćem sastavu u kojem je trener Šarin dao svim igračima priliku za igru. Nakon 30 odigranih minuta prednost Šibenika bila je ista kao i na poluvremenu.

Posljednju četvrtinu naši igrači malo su pali u tempu, postigli su samo 13 poena u tom periodu, Šibenik duplo više i utakmica završava s 22 poena razlike u njihovu korist. Čakovec su predvodili Matija Novak s 25 poena i 11 skokova, Luka Prprović s 17 koševa, četiri asistencije i također 11 skokova. Treći dvoznamenkasti bio je Igor Drk s 12 koševa, pet skokova i dvije asistencije.


Rezultati 9. i 10. kola:
Belišće-Šibenik 69:100, Škrljevo-Hermes Analitica 81:68, Hermes Analitica-Belišće 73:70, Šibenik-Čakovec 88:66.

Konačna ljestvica:

1. GKK Šibenik
2. Škrljevo   
3. Belišće   
4. Hermes Analitica  
5. Čakovec  

Kadetska poluzavršnica

Međimurje posljednje u Splitu

Kadeti Međimurja iz Čakovca prošlog su vikenda sudjelovali na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Splitu. Split je bio domaćin skupine A u kojoj su uz naše Međimurje i domaćina, Split igrali i Dubrava te Cedevita iz Zagreba i Kastav. Međimurje je doživjelo četiri teška poraza pa su na kraju zauzeli posljednje peto mjesto. Najteži poraz naše mlade nade doživjele su protiv Dubrave (-94) dok je poraz s najmanjom razlikom bio protiv Splita (-33).


Rezultati Međimurja:
Dubrava-Međimurje 141:47, Cedevita-Međimurje 113:47, Split-Međimurje 95:62, Kastav-Međimurje 102:56.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije