Vijesti / Sport
Sport
KOŠARKAŠKI KLUB MEĐIMURJE Ekipa U11 3. u Belišću, a U13 7. u Murskoj Soboti
KK Međimurje

KOŠARKA

KOŠARKAŠKI KLUB MEĐIMURJE Ekipa U11 3. u Belišću, a U13 7. u Murskoj Soboti

Odlični rezultati mladih košarkaša Međimurja

Prva polovica lipnja tradicionalno je rezervirana za odigravanje turnira mlađih dobnih skupina, nakon što završi prvenstvo, tako da su mlađe selekcije KK Međimurje Čakovec i dalje aktivne na parketu.

Tako je protekli vikend 3. i 4. lipnja ekipa U13 sudjelovala na velikom i jakom međunarodnom turniru u organizaciji KK Murska Sobota, dok je ekipa U11 igrala u Belišću na turniru domaćeg KK Belišće. Ekipa U11 osvojila je treće mjesto u Belišću. Nakon što su u polufinalu izgubili od domaćina čija ekipa igra za KK Valpovo 47-59, u borbi za 3. mjesto Međimurje je bilo uvjerljivo bolje od Crikvenice rezultatom 59-34. Naši klinci odigrali su dobar turnir i pokazali da uz kvalitetan i kontinuirani rad i trening mogu dalje napredovati u godinama koje su ispred njih.

Ekipa U13 osvojila je sedmo mjesto u Murskoj Soboti. Na turniru 8 ekipa iz četiri države, naši dječaci igrali su u teškoj skupini protiv ekipe najboljeg slovenskog kluba Cedevite Olimpije, odličnog mađarskog sastava Korment koji je na kraju osvojio turnir i ekipe koju dobro poznajemo i surađujemo UBSC Graz. Dobar otpor naš sastav pružio je prvog dana Cedeviti Olimpiji, dok je mađarski sastav Korment odnio uvjerljivu pobjedu. Velika borba drugog dana vodili smo za 3. mjesto u skupini.

U vrlo neizvjesnoj utakmici na kraju smo ostali zamalo prekrati i UBSC Graz odnio je pobjedu 47-44. Na kraju smo se od turnira oprostili lijepom i visokom pobjedom protiv sastav Lotmerka iz Ljutomera 71-33 za konačno 7. mjesto na ovom jakom turniru koji će opet biti dobro iskustvo za naše klince od kojih je većina još uvijek ulaznog U13 godišta.

Najnovije

Reci što misliš!