Vijesti / Sport
Sport
VIDEO I FOTO Olimpijski festival dječjih vrtića okupio petstotinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića
MH

SPORTSKI DUH

VIDEO I FOTO Olimpijski festival dječjih vrtića okupio petstotinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića

Vrtićarci su se natjecali u atletskim disciplinama, nogometu i rukometu

Nakon tri godine pauze olimpijska zastava ponovo se zavijorila na terenima SRC-a Mladost u Čakovcu. Naravno, riječ je o Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Međimurske županije koji je ove godine okupio petstotinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića. 

Vrticka olimpijada Fotogalerija

Mališani su snage odmjerili u atletskim disciplinama, nogometu, a po prvi puta i rukometu. Njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova našeg društva, ovom se manifestacijom promiče sport među djecom te ih se uči prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju te natjecanju u fair play ozračju.

Program je započeo svečanim defileom malih sudionika, njihovih odgajatelja i voditelja te podizanjem zastave.

Olimpijsku zastavu nosili su prošli pobjednici Olimpijskog festivala, mališani iz Dječjeg vrtića Cipelica – Pia Kraljić, Sven Lacković, Jakov Pandurović, Grga Ratajec, Lana Božić, Lora Korotaj, Jakov Vinko i Lukas Fodor, a po jedan predstavnik svakog vrtića imao je čast nositi olimpijski plamen.

Ispred Međimurske županije i Grada Čakovca okupljene su ozdravile pročelnica Nives Kolarić Strah i gradonačelnica Ljerka Cividini, te Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije koja je organizator Festivala.

Natjecanje vrtićaraca pomno su s tribina pratili njihovi roditelji, bake i djedovi te prijatelji, a mali olimpijci su kroz sportske aktivnosti pokazali kako se razvija prijateljstvo i zdrave životne navike.

picture
 
picture
 


 

Najnovije

Reci što misliš!