Prva pobjeda košarkaša Čakovca

Košarkaši Čakovca došli su do prve pobjede u kvalifikacijama za A-1 ligu. Ostvarili su pobjedu protiv Belišća, a sada im preostaje još gostovanje kod novih prvoligaša, GKK Šibenik i onda naši košarkaši mogu na zasluženi odmor. Pobjedu je Čakovec ostvario nakon produžetka, a bio im je to već peti produžetak koji su igrali u ovim kvalifikacijama.

Utakmica je bila izjednačena cijelo vrijeme. Čakovec je dobio prvu četvrtinu s šest poena razlike. Belišće bolje u drugoj i trećoj četvrtini, a u posljednjih 10 minuta ulazi se s +1 za goste. Pod kraj utakmice, Čakovec je imao +1, a gostujući košarkaš, Kristijan Preglej dva slobodna bacanja kojima je mogao donijeti pobjedu svojoj momčadi. Preglej je pogodio samo jedno od dva bacanja pa utakmica odlazi u produžetak u kojem igrači Čakovca na krilima Luke Prprovića dolaze do svoje prve pobjede.

Prprović je zabio 23 koša i imao čak 16 skokova, a Matija Novak skočio je nevjerojatnih 20 puta i postigao 16 poena. Treba spomenuti i 15 koševa juniora Luke Momčilovića. Posljednja dva kola odigrat će se u narednih sedam dana, a Čakovec je u devetom slobodan dok u posljednjem desetom kolu gostuje kod Šibenika.

Čakovec-Belišće 75:67 (23:17, 15:17, 9:14, 16:15)

Čakovec: Prprović 23, Novak M. 16, Momčilović 15, Terek 8, Kranjčec 7, Horvat 4, Drk 2, Juras, Dovečer, Novak N.

Rezultati 8. kola: Šibenik-Škrljevo 96:85, Čakovec-Belišće 75:67, Hermes Analitica slobodna.

Ljestvica:
1. GKK Šibenik 12
2. Škrljevo 11
3. Belišće    9
4. Hermes Analitica 8
5. Čakovec 8

Parovi 9. kola (07. i 08. svibnja): Belišće-Šibenik,Škrljevo-Hermes Analitica, Čakovec slobodan. Parovi 10. kola (11. svibnja): Šibenik-Čakovec, Hermes Analitica-Belišće, Škrljevo slobodno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije