Osnovan Klub odbojke na pijesku Elting Centrometal

U Nedelišću je osnovan Klub odbojke na pijesku Elting Centrometal. Razlog u osnivanju leži u činjenici da dva općinska kluba koja vrlo uspješno djeluju u dvoranskoj odbojci nemaju pravo natjecanja i u odbojci na pijesku. Naime odbojka na pijesku sada se tretira kao zaseban sport. I dvoranska odbojka i odbojka na pijesku olimpijski su sportovi.

Do prije desetak godina u Črečanu su održavani vrlo kvalitetni turniri u odbojci na pijesku gdje su nastupali najbolji hrvatski igrači. Ulaskom u prvu ligu ta grana odbojke je pomalo zamrla, da bi se opet pojavio interes zadnjih godina, prije svega kod malših igrača. Čak su, uz postojeći teren u Črečanu, izgrađena dva nova privatna igrališta kod pojedinih članova klubova u Nedelišću i Črečanu.

Klub ima namjeru uključiti se već ove sezone u natjecanja koja organizira Hrvatski savez odbojke na pijesku. Osim seniora natjecali bi se i s mlađim dobnim skupinama. Za predsjednika kluba izabran je Tomica Puđa, tajnik je Marko David, rizničar Danijel Kopačević, a preostala dva člana Izvršnog odbora su Dino Harambašić i Deni Vuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije