Žetva medalja malih gimnastičara

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton, a u odličnoj organizaciji Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan protekli vikend održano je prvo kolo kupa Hrvatske – regije sjever. Na tom natjecanju sudjelovali su klubovi iz Novog Zagreba, Dubrave, Zagreba, Samobora, Siska, Varaždina i Čakovca.

Ukupno je sudjelovalo oko 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ono što posebno veseli jest činjenica da je u prvom kolu nastupilo i četrdesetak natjecatelja GK ZMM, koji su u prepunoj gimnastičkoj dvorani ostvarili odlične rezultate.  Ukupno četiri ekipna plasmana u prva tri te dvanaest pojedinačnih medalja.

Svi treneri kluba aktivno su sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog natjecanja, bilo kao voditelji, suci ili logistika. “Ovo natjecanje bilo je organizirano na vrlo visokoj razini što su i pohvalili svi klubovi, no nas posebno raduju rezultati članova našeg kluba kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Masovnost i kvaliteta koju naš klub njeguje već duže vrijeme rezultiralo je odličnim rezultatima u mlađim dobnim kategorijama. Sigurni smo da se među tim klincima kriju neki novi Filipi i Tijane.

Obzirom da za pripremu jednog gimnastičara-ke treba naučiti dosta zahtjevnih gimnastičkih elemenata i to na šest muških, odnosno četiri ženske sprave, ovi rezultati imaju još veću težinu.Imamo jako puno aktivnosti i želja nam je da što više djece prođe kroz naše programe, kao bazična priprema za druge sportove. U ovom trenutku u klubu vježba cca.400-ak djece” – rekao je Mario Vukoja, sportski direktor gimnastičkog kluba.

Nasljednik Filipa Udea u vježbi na konju s hvataljkama

U C programu u kategoriji mlađih kadetkinja ekipa 1 u sastavu Lea Ružić (koja je osvojila 3. mjesto pojedinačno), Alma Rušnjak,  Karla Mihalković, Dora Horvat, Ivana Subotičanec i Lana Stupar osvojile su 3. mjesto, a ekipa 2 u sastavu Jana Farkaš, Klara Mihalić, Frida Horvat i Lena Kliček zauzele su 4. mjesto. U kategoriji kadetkinja ekipa u sastavu Ema Šoštarić, Paula Simon, Lucija Pokrivač, Janja Debelec i Josipa Kovač osvaja 2. mjesto. U kategoriji seniorka 3. mjesto zauzela je Marija Zadravec, a zajedno sa ekipom u sastavu Karla Kovačić, Hana Dominić i Marija Zadravec osvajaju 1. mjesto.

U kategoriji kadeta u B programu Antonio Vuk osvaja 1. mjesto ispred svojih klupskih kolega David Đurana i Luke Sedmak. U kategoriji juniora Damir Hajdarović osvaja 2. mjesto. U kategoriji kadeta u C programu Patrik Hajdarović osvaja 1. mjesto. U kategoriji juniora 2. mjesto osvaja Aleksandar Balaž, a 3. mjesto Lovro Đud.

U kategoriji kadeta u D programu 1. mjesto osvojio je Martin Simon, 2. mjesto Teo Patačko, 3. mjesto David Lovrnčić i zajedno sa ekipom koju su sačinjavali Fran Krsto Pilić, Paris Posavec, Jakov Kovačević, Lovro Carin i Jakov Majnarić osvajaju 1. mjesto. U kategoriji juniora nastupio je Oskar Ovčar.

Mali gimnastičari velikih mogućnosti

Predstojeće aktivnosti kluba:
11. svibnja – odlazak na Ravnu Goru u sklopu obiteljske družionice-polazak u 8.00 sati
18. svibnja – memorijal Možnik u Zagrebu
25. svibnja –  Aton kup (natjecanje za djecu koja još nisu do sada službeno nastupala na natjecanjima)
8. lipnja – 2. kolo kupa Hrvatske – regije sjever
15. lipnja – Gimnastička zvjezdica i završna svečanost – podjela plaketa te proglašenje “MALIH sportaša”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije