Vijesti / Sport
Sport
JUDO KLUB ZRINSKI Petar Balunović osvojio zlatnu medalju na 'Kupu Beograda'
Judo klub Zrinski

SJAJAN USPJEH

JUDO KLUB ZRINSKI Petar Balunović osvojio zlatnu medalju na 'Kupu Beograda'

Petar Balunović se s pet velikih pobjeda popeo na najviše postolje te okrunio zlatnom medaljom i peharom

- Troje judaša uputilo se sa trenerom Filipom Šeketom na zadnji turnir u Beograd prije ljetne pauze. Nakon izrazito uspješne polu sezone optimizma za dobre borbe i rezultate nije nedostajalo. Čakovečkim judašima ovo je prvi nastup u Beogradu te će im zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Petar Balunović (-46kg) imao je težak posao, u kategoriji ih je bilo 18.

JUDO KLUB ZRINSKI Petar Balunović osvojio zlatnu medalju na 'Kupu Beograda' Fotogalerija

Prvu borbu odrađuje školski ''čiščenje nogom''. U drugom kolu ga je čekao neugodan protivnik koji je treći na rang listi Srbije. Ušao je dobro, nakon par napada osjetio je protivnikove slabe strane te je iskoristio i pobjedio. Četvrtfinale je bilo izrazito teško, protivnik je bio iznimno snažan i imao je neugodan gard, Petar u jednom trenutku skida gard te brzim povlačenjem prelazi u napad i baca protivnika na wazzari, do kraja borbe Petar je uspio imati kontrolu borbe te se plasirao u polufinale. U polufinalu ulazi agresivan i motivirajući, nakon samo jednog napada baca protivnika na ippon te ulazi u veliko finale.

Finale je moglo otići na obje strane, redali su se napad za napadom, međutim u jednom trenutku protivnik radi nedozvoljenu stvar te je diskvalificiran, tako se je Petar s pet velikih pobjeda popeo na najviše postolje te okrunio zlatnom medaljom i peharom.

Nika Đurinić (-44kg) prvo kolo je imala slobodno te je čekala protivnicu, u polufinalnoj borbi kretanje je bilo dobro, agresivnost na nivou međutim nije poslušala sugestije trenera te je nažalost izgubila. U borbi za broncu krenula je još odlučnije te nakon jedne minute baca protivnicu i osvaja brončanu medalju.

Iker Novak (-50kg) pokušao je i u Beogradu raditi veću kategoriju, međutim ovoga puta falilo je malo sreće. Početak odličan, primao je svoj gard imao je svoje kretanje ali nakon par napada Iker dobiva nezgodan udarac u lice te nakon toga gubi ritam borbe. Nažalost izgubio je te mu je zaustavljen put prema medalji.

Odlični rezultati na kraju polusezone, sada judašima slijede ljetne pripreme na Krku,  a do novih natjecanja pričekat će 9. mjesec. Na natjecanju je sudjelovalo 466 natjecatelja iz 6 država.

Najnovije

Reci što misliš!